Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 05. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Deák Ferenc, vállalkozó, a csömöri református templom gondnoka

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Itt van Eszti legújabb száma! Többek között erről a nemrégiben megjelent dalról és első saját számáról is beszélgettünk a halasi Fazekas Esztivel. A korábbi Star Academy versenyző pár éve a fővárosba költözött, hogy megvalósíthassa álmát. Mesélt az ott töltött mindennapokról, a verseny hatásairól, saját zenekaráról, a karantén időszakról és szóba került az is, hogy mikor láthatjuk őt halasi közönség előtt. Fazekas Eszti legújabb dalát meg is hallgathatjuk itt a 92.9-en! Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes emberek: Ének, tánc, festés, haiku... és még ki tudja, mennyi más dolog. Ez fogalmazódott meg bennem amikor Bácsalmási Gabriellával beszélgettünk, és felsorolta mindazt, amivel eddig és jelenleg is foglalkozik. Gyerekeket nevel, az Ékes kapu otthon lakóival énekel, táncol, szervez, tervez, és megvalósít. Csak javasolni tudom, hogy ismerjék meg közelebbről! Ebben lesz segítségükre ez a műsor! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: I. rész. Vass Virággal a Nők Lapja újságírójával, írónővel beszélgettünk

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Mű szerző nélkül (Werk ohne Autor) német-olasz történelmi dráma 169 perc, 2018. A német művész, Kurt Barnert két egymást követő diktatúra elnyomásában kezdi meg alkotói útját. A náci Németországban születik, majd a kommunista NDK-ban válik fiatal felnőtté. Néhány évvel később megszökik Nyugat-Németországba, de a múlt sötét árnyai egész életében nyomon követik. A művészi útkeresés, a meghasonlás, a siker visszásságait bemutató és a 20. századi történelem monumentális tablóját képező film az egyik legnevesebb kortárs festő, Gerhard Richter életén alapul.

14:00 – A tudomány mai állása: Ismét új fejezet érkezett el a Nap életében. Újabb elmélet született a rejtélyes kilencedik bolygóról. Megdöbbentek a szakértők, amikor felfedeztek egy különleges exobolygót. Lehet, hogy van élet a Vénuszon. Végleg megsemmisült a NASA egy öreg műholdja. Minden korábbinál hatékonyabb gyógyulást ígérnek az új sebtapaszok. Visszaadhatják a vakok látását. Mikroszkopikus robotokkal forradalmasítanák a gyógyítást amerikai tudósok. Levegőbe emelkedett a japánok repülő autója, ráadásul emberrel a fedélzetén. A jövőben nem kellene azzal foglalkozni, hogy lemerül egy akkumulátor. A világ legnagyobb hala akár 150 évig is élhet. A világ legidősebb tölgyfája a korával alaposan meglepte a botanikusokat. Egy rendkívül ritka bogarat találtak Magyarországon. Életmódváltással jelentősen csökkenthető a családok környezeti terhelése, vagyis más szóval karbonlábnyoma. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Jonathan Swift: Gulliver utazásai

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A nők eredetileg negatív anyakomplexusa: a női személyiségfejlődés 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R.Tolkien: A gyűrűk ura