Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 09. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Czupy Zsuzsa, Verbum Dei missziós testvéri közösség magyarországi vezetője  1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. A mai adásban a kedvenceink helyes etetéséről lesz szó. Mi az barf? Ha nem a nyers etetés mellett döntünk, hogyan válasszunk tápot? Miból ismerhető fel, hogy kutyánk számára megfelelő tápot választottunk? Mi az amit szigorúan tilos kedvencünknek adni? Tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Egy pár négyzetméteres konténerben kezdtünk! - beszélgetés Dóra Sándorral és Szabadi Attilával. Az idén harminc esztendős Merkbau Zrt. a jubileumi évben is jó néhány fejlesztést, beruházást hajtott végre. Ezek közül a legkiemelkedőbb, megyei, sőt országos szinten is különlegesnek számító, hétfőn megnyíló építőcenter. A center korábbi és jelenlegi vezetője a cég három évtizedéről, a töretlen fejlődésről, a kereskedés egyedülálló, családbarát szolgáltatásairól is beszél a Jóllét magazinban. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Magyar műszert is küldenek a Jupiterhez. Sikerült bebizonyítani, hogy több tagú csillagrendszerek darabjaira szaggathatják a körülöttük képződő bolygókeletkezési korongot, amiből így egy torz és ferde gyűrűkből álló képződmény jön létre. Minden eddiginél nagyobb fekete lyukat fedeztek fel a kutatók. Meglepő anyagot találtak a Holdon. Ismét magyar műholdat küldenek a világűrbe. Az aszteroidabecsapódás ellen védő rendszeren dolgozik az európai űrügynökség. Terepjárót küldenének a Holdra a japánok. Hidrogénmeghajtású repülőgépeket készít az egyik európai repülőgépgyártó. Forradalmasítanák a toronyházakban keletkező tüzek oltását a kínaiak. Túlmutat az okosotthon azon, hogy minden elektronikus eszközt egy központi egység segítségével hanggal irányíthatunk. Feltalálták az alakváltó anyagot. Éppen úgy reagál a fájdalomra a mesterséges bőr, mint az igazi. Robotizált térdműtéteket végeznek Budapesten. Eltérően működik a nők és a férfiak biológiai órája. Okosszemüveg segít fenntartani munka közben a figyelmet. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Wolf Kati

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Zöld-tál: Délvidék konyhája - Nagy Anikó történelemtanárnő a vendégünk, aki eredeti délvidéki recepteket mutat be, úgy ahogyan ő és családja készíti el azokat. Megtudhatjuk milyen az eredeti burek, az áztatott tészta és a vajalja. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Hogyan váltam pappá? - Gyirán Péter életútja. A katolikus főplébánia 2020 nyarától két fiatal új papot is köszönthet a közösségben. Egyikük Gyirán Péter, aki bajai származású Jánoshalmai szolgálatából érkezett városunkba. Örül, hogy itt lehet, bár eddig az általános iskolában szerzett tapasztalatokat, most az idősebb, tekós diákok közötti munkát is nagy lelkesedéssel végzi. Péntekenként este fél 7-től várják a fiatalokat a katolikus közösségi házba pap társaival együtt. Hogyan is lett pap Péterből? Talán az egyik legnagyobb elköteleződés kell ehhez a pályához. Csodálatos atyák életútja állt előttem ifjú koromban, így a szülei minta és értékek mellett ez segített a döntésben. Fokozatosan ért és erősödött bennem a vágy, hogy én is ezt csináljam. Mit is? A mai hangos világban a legfontosabb és legnagyobb erőt adó értékek átadása fiataloknak és kevésbé fiataloknak egyaránt! Tartsatok velünk a riportba!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az éterben: Jonathan Swift: Gulliver utazásai

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Komplexusok és hűtlenség viszonya A nők nehézségei (evolúciós) 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R.Tolkien: A gyűrűk ura