Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 15. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bertóti-Dohovics Réka

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Katalin utca

5:30 – Serkenj fel! –  Arany-Michels Tímea -Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A tévedés, ami a boldogság útjában áll (2.) A múlt heti adásban leleplezett "titok" arról szólt, hogy bármilyen kihívással nézünk is szembe, mindig van eszköz a kezünkben. Ezen a héten a három fő forrás a test, lélek és szellem hármasságából a lélek, a személyiség oldaláról nézzük meg, hogyan tudunk örömöt teremteni. Meglepő, de jóval több örömünk származik abból amit adunk, mint abból, amit kapunk! Éljük napjainkat boldogra! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Zöld-tál: Délvidék konyhája - Nagy Anikó történelemtanárnő a vendégünk, aki eredeti délvidéki recepteket mutat be, úgy ahogyan ő és családja készíti el azokat. Megtudhatjuk milyen az eredeti burek, az áztatott tészta és a vajalja. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Érdekes emberek: Lettország Palásti Károly szemével

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Magazinunk mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. Mai témánk a kutya egészsége. Beszélgetünk tipikus és általában elkerülhető betegségekről. Hogyan előzhetjük meg a halálos gyomorcsavarodást? Honnan ismerhetjük fel egyáltalán? Milyen kutyákra veszélye? Valamint beszélgetünk a kullancsok által terjesztett betegségekről és azok megelőzéséről is. Ezt a riportot a következő héten folytatni fogjuk. Tartsanak velünk.

14:00 - 153-Lélekmód: Adri négy gyermek anyukája, dolgozó nő, Kecskeméten vizsgáló rendőr, címzetes őrnagy. Férjével együtt mindketten rendőri szakmában dolgoznak, így bizony esélyük sincs a lurkóknak egy-egy csínytevő helyzetben. Gyermekkoromtól fogva rendőr szerettem volna lenni, mivel apukám is ebben a szakmában dolgozik. A hit szintén gyermekkoromtól fogva a legfontosabb kísérője az életemnek, még nagymamám indított ezen az úton. Ferivel a főiskolán találkoztunk és ott szerettük meg egymást. A közös értékrendet nagyon fontosnak tartom, óriási segítője az életünknek. A tudatosság jellemző ránk, a hosszú várakozás után megérkező ikrek, majd harmadik, negyedik gyermek érkezése a családba, már felkészülten várt bennünket. Sok könyvet olvastam, hogyan is lehet ezt a szülőséget jól csinálni. Szeretni, de okosan! Minden este leülünk hatan, a nyolctól kétéves korú gyermekeinkkel, és mindenki hálát ad valamiért aznap, és megosztja azt is, miben volt ma ő ügyes.  hála és önbecsülés kialakítása rendkívül fontosak, már gyermekkortól kezdve. Ahogyan a házimunkában is mindenkinek felelőssége van, hisz az így kialakuló szabadidőből is mindenkinek jusson. Feri sokat olvas, én varrni, kreatívkodni szeretek a nem túl bőséges, de létező sajátidőben. A kommunikáció még a legfontosabb az Istenbe vetett bizalom mellett, hogy harmóniába tudjunk kerülni, ha kibillentünk. Hogyan is lehet egy hatfős családot kormányozni a szerető társsal együtt, és közben belső békében és örömben, egyensúlyban maradni? Tartsanak velünk a beszélgetésbe a titkokért! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Pálinkakalauz! - beszélgetés Szekeres Sándor pálinkakészítő mesterrel, a Szekeres Pálinka tulajdonosával. Mitől jó egy pálinka? Mi az ideális alkoholfok és hőmérséklet? Milyen pohárból illik kortyolgatni? Melyik ételhez melyik való leginkább? Egyszer főzött vagy kétszer? Kérdések és válaszok a Jóllét magazinban! Minden, amit a pálinkáról tudni lehet! Fogyasszuk mértékkel!

19:00 – Szép Álmokat: Maren von Klitzing: Altatódal

19:15 – Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Arany-Michels Tímea- Református és Lélekműhely: A spirituális ugrás és a személyiségfejlődés Eredetileg negatív apakomplexusú nő 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R.Tolkien: A gyűrűk ura