Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 16. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Barlay Bence, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Katalin utca

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Magazinunk mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. Mai témánk a kutya egészsége 1.rész Beszélgetünk tipikus és általában elkerülhető betegségekről. Hogyan előzhetjük meg a halálos gyomorcsavarodást? Honnan ismerhetjük fel egyáltalán? Milyen kutyákra veszélye? Valamint beszélgetünk a kullancsok által terjesztett betegségekről és azok megelőzéséről is. Ezt a riportot a következő héten folytatni fogjuk. Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Pálinkakalauz! - beszélgetés Szekeres Sándor pálinkakészítő mesterrel, a Szekeres Pálinka tulajdonosával. Mitől jó egy pálinka? Mi az ideális alkoholfok és hőmérséklet? Milyen pohárból illik kortyolgatni? Melyik ételhez melyik való leginkább? Egyszer főzött vagy kétszer? Kérdések és válaszok a Jóllét magazinban! Minden, amit a pálinkáról tudni lehet! Fogyasszuk mértékkel! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Egy levegővel közel 4 órát volt a víz alatt egy bálna. Nyomkövetőt szereltek hat bálnára, ön is nézheti, merre vándorol a csapat. Tudományosan vizsgálták a szarvasmarhák növényfelismerő képességét. Kiderül, hogy mely fák adnak nagyobb védelmet a káros UV-sugárzás ellen. Mars bázis épülhet a sivatagban. Lehetséges az időutazás egy új matematikai modell szerint. Menet közben töltenék az elektromos kocsikat a tel-avivi utak. A robot tudja, ha magányos valaki. Bemutatták a világ legkisebb bűvös-kockáját. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Közlekedés az őszi időszakban. Adásunkban Kalmár Alexandra rendőr őrmester foglalja össze mindazokat a tudnivalókat, melyek a közlekedésben résztvevők számára elengedhetetlenül fontosak. Akár gyalog, kerékpárral, gépkocsival vagy éppen mezőgazdasági vontatóval közlekedünk (vagy az említettek közül valamelyikkel hoz össze a jó sorsunk), fontos a türelem, alkalmazkodási készség és képesség valamint persze a jól, szabályosan felszerelt jármű! Szép napot, jó rádióhallgatást kívánunk!

14:00 – Babusgató: Éltető érintés! Az érintés, simogatás, babusgatás elengedhetetlen a gyermekekkel való foglalkozás során. Pszichológiai vizsgálatokkal bizonyították, hogy egész életünk során rendkívül fontos szerepe van a személyiségünk fejlődésében, életünkben az érintésnek. Ölelésből sosem elég. A másik emberrel való fizikai kapcsolat, legyen az kézfogás, ölelés, érintés életünk fontos része. Vendégem: Kantár-Polyák Kamilla tanácsadó szakpszichológus a Kiskunhalasi Nevelési Tanácsadó munkatársa. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: A Szilády friss kis gólyáival, Kránicz Lucával, Bundula Mirtillel, Pap Abigéllel és Szloboda Zéténnyel beszélgetünk. Az iskola 5.b osztályának lelkes kis tagjai szünetekben, sokszor órán is törzshelyükön, a kondipark létráin lógnak, csüngnek lelkesen. Boldogan mesélnek magukról, gólyatábori élményeikről, a gólyaavatóról. Megtudjuk azt is, hogyan igen jól érzik magukat a nagyok között a Sziládyban, telve új élményekkel. Tartsatok velünk ebbe a frissítő riportba! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Fésűs Éva: Cérna Misi

19:15 - Irodalom az éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Édes Árpád – Reformátusés Lélekműhely: Eredetileg negatív apakomplexusú nő 2. Eredetileg negatív apakomplexusú férfi 1. (F. Kafka "Levél Apámhoz" című műve alapján) 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien: A gyűrűk ura