Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 23. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Czupy Zsuzsa, Verbum Dei missziós testvéri közösség magyarországi vezetője 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! – Pál Eszter - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító:(ismétlés)

11:00 – Ziccer: A Fradinak és az Újpestnek is fújtam már!  - beszélgetés Molnár Alex labdarúgó játékvezetővel a Ziccerben. Alex játékvezetői karrierje töretlen, a legalacsonyabb osztályból minden lépcsőfokot meglépve már a legmagasabb szinten is számítanak rá. Szerdái és a hétvégéi hosszú-hosszú ideje foglaltak, hiszen rengeteg helyre küldik labdarúgó mérkőzésekre. Hogyan indult a pályafutása? Kik segítették karrierje kiteljesedésében? Hol tart most és mi a terve a jövőt illetően? Kérdések és válaszok a sportmagazinban. Tartson velünk! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Beszéd és kommunikáció kisgyermekkorban

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója. A vezércsel - amerikai drámasorozat. Egy filmen kevésbé feldolgozott sport, a sakk világába kalauzol A vezércsel (The Queen’s Gambit), a Netflix kosztümös minisorozata, mely azonban tovább mutat ennél. Nemcsak sportfilmről van szó, hanem egy fiatal lány felnőtté válásának történetéről is. A meghatározó női szemszögön keresztül belelátunk az akkori amerikai mindennapokba, nem elkerülve az olyan súlyos témákat sem, mint az alkoholizmus vagy a gyógyszerfüggőség. A főszereplő a fiatal Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), akit hányatott gyerekkora megedz arra, hogy minden helyzetben megtanuljon túlélni. Az árvaházban nevelkedő kislány sakkhoz való ritka tehetsége új irányba tereli életét: miután felfedezi magának a játékot, csak a sakk iránti szenvedélye vezérli. Elhivatottságával pedig felhívja magára a környezete figyelmét.(filmtekercs.hu)

14:00 – A tudomány mai állása: Különleges felfedezést tettek csillagászok az Uránusz holdjairól. Tejhelyettesítő termékeket állítanak elő tojásból magyar kutatók. Nanogyémántokkal teli okoskötéssel gyógyulhatunk. Új technológia daganatos betegségek nyomon követésére. Jönnek a szerves napelemek. Sivatagi levegőből csinál ivóvizet a gép. Villám gyorsan digitalizálja a könyveket a gyorsolvasó robot. Kiderült, hogyan mosolyognak a macskák. Hogyan szinkronizálják a szentjánosbogarak a villogásukat. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Önök rögtön a lényegre térnek? És azt szeretik, ha mások is egyből a lényegre térnek? Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! Pál Eszter – Református- és Lélekműhely: Férfi archetípusok: a mágus 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal