Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 24. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Czupy Zsuzsa, Verbum Dei missziós testvéri közösség magyarországi vezetője  2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Vedd és olvasd: A vezércsel - amerikai drámasorozat. Egy filmen kevésbé feldolgozott sport, a sakk világába kalauzol A vezércsel (The Queen’s Gambit), a Netflix kosztümös minisorozata, mely azonban tovább mutat ennél. Nemcsak sportfilmről van szó, hanem egy fiatal lány felnőtté válásának történetéről is. A meghatározó női szemszögön keresztül belelátunk az akkori amerikai mindennapokba, nem elkerülve az olyan súlyos témákat sem, mint az alkoholizmus vagy a gyógyszerfüggőség. A főszereplő a fiatal Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), akit hányatott gyerekkora megedz arra, hogy minden helyzetben megtanuljon túlélni. Az árvaházban nevelkedő kislány sakkhoz való ritka tehetsége új irányba tereli életét: miután felfedezi magának a játékot, csak a sakk iránti szenvedélye vezérli. Elhivatottságával pedig felhívja magára a környezete figyelmét.(filmtekercs.hu) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Van valami, mely mellett Önök a végsőkig kiállnának? Van valaki, aki Önök mellett a végsőkig kiállna?  Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Az Önindító magazin új riporterével, Patocskai Ritával beszélgetünk, aki a KPMG Nemzetközi pénzügyi cégnél gyakornokként dolgozik.

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: Koleszár Péter ipari alpinista, építőmérnök hallgató mesél. Ritka fordulatokkal teljes Péter életútja, pedig még az elején jár. A soproni család Ausztriába költözik, mivel itthon nincs megfelelő munka. Ekkor Péter 11.-es. Az új osztályközösség miatt, illetve a leginkább a közösség hiánya miatt Péter szíve visszahúz régi iskolájába, így 18 évet betöltve egyedül a családból hazaköltözik. A fordulatoknak nincs vége, egy hibás felvételi lap kitöltése miatt nem veszik fel gépészmérnöknek, így munkába áll. Először marketing szakmában tevékenykedik, majd egy váratlan fordulat, és ipari alpinista lesz. Mit is jelent ez a szakma, milyen módon lehet kezelni a félelmet, no és milyen 40 méter magasból nézni a naplementét? - megismerjük Péter beszámolójából. Az is tanulságos, hogy bár négy évet tölt el mielőtt az Ybl Miklós Építőmérnöki kar hallgatója lesz, de nem bánja. Szerint legalább két évet érdemes lenne továbbtanulás előtt munkában tölteni, kipróbálva az életet, a munka világát, és megismerni önmagát minden fiatalnak. Megéri! Tartsatok velünk ebbe a az igazi kaland(park)os életút beszámolóba! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Új szervet fedeztek fel véletlenül az emberi fejben. Talajmintát vettek a Bennu aszteroidáról. Vizet találtak a Holdon. Sok millió fa rejtőzködik a sivatagokban. Itt a környezetbarát telefon, amely újrahasznosított anyagokból készült. A levegőbe is telepítenének telefonos bázisállomást. Puha robotkesztyű segíti a fogást. Robotlábakon vittek arrébb a 7000 tonnás épületet. Jön a chipekbe integrált folyadékhűtés. Elkészült a szemüveg nélkül használható 3D-kijelző. Magyar radiológusok nyertek díjat mesterséges intelligenciával. Óriáskorallt találtak a kutatók.

19:00  - Szép Álmokat: Fehér Klára: Az úszóöv

19:15 - Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Édes Árpád – Református és Lélekműhely: Férfi archetípusok: a mágus 2. (benne: misztikusok) 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal