Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 25. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Deák Ferenc, vállalkozó, a csömöri református templom gondnoka

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: A vezércsel - amerikai drámasorozat. Egy filmen kevésbé feldolgozott sport, a sakk világába kalauzol A vezércsel (The Queen’s Gambit), a Netflix kosztümös minisorozata, mely azonban tovább mutat ennél. Nemcsak sportfilmről van szó, hanem egy fiatal lány felnőtté válásának történetéről is. A meghatározó női szemszögön keresztül belelátunk az akkori amerikai mindennapokba, nem elkerülve az olyan súlyos témákat sem, mint az alkoholizmus vagy a gyógyszerfüggőség. A főszereplő a fiatal Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), akit hányatott gyerekkora megedz arra, hogy minden helyzetben megtanuljon túlélni. Az árvaházban nevelkedő kislány sakkhoz való ritka tehetsége új irányba tereli életét: miután felfedezi magának a játékot, csak a sakk iránti szenvedélye vezérli. Elhivatottságával pedig felhívja magára a környezete figyelmét.(filmtekercs.hu) (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: Olimpiai bajnok akarok lenni! - beszélgetés Juhász Janka négyszeres Európa-bajnok úszóval, aki szeptembertől Hódmezővásárhelyen él és sportol. 16 év halasi versenyzés után miért váltott? Felépült-e nagyon makacs vállsérüléséből? A hosszútáv úszás után miért döntött a 200 méteres gyorsúszás mellett? Hogyan készül élete legfontosabb versenyére? Mire számít a decemberben sorra kerülő országos bajnokságon? Kérdések és kendőzetlen válaszok Juhász Jankától a Ziccerben. Ússzon ön is velünk!

11:00 – Jóllét: "Mert nagyon szeretem a gyerekeket!" - beszélgetés Szeriné Ferencsik Yvette intézményvezető óvónővel, aki megkapta a Kiskunhalas Város Közneveléséért díjat. Yvette, több három évtizede óvónő és hét éve irányítja városunk legnagyobb óvodáját. Hogyan kezdődött a pályafutása? Miért választotta ezt a hivatást? Hogyan lett vezető? Mik a motivációi a mindennapok során? Hogyan fogadta a rangos elismerést? Hogyan telnek most napjai a koronavírus árnyékában? Mik a közeli és távolabbi tervei? Szeriné Ferencsik Yvette a Halas Rádióban. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Van valami, mely mellett Önök a végsőkig kiállnának? Van valaki, aki Önök mellett a végsőkig kiállna?  Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

17:15 – Hogyan intézzem? – Versegi Andrea társadalombiztosítási tanácsadó rovata. Hogyan alakult ki napjaink TB ellátása. Hetvenes években sorra jelentek meg társadalombiztosítás szervezetének egységesítéséről szóló állami rendeletek, rendszer ideológiai indíttatásainál fogva jelentősen bővítette a dolgozók ellátásait. 22 éven keresztül egy jelentős törvény szabályozta a magyar társadalombiztosítást, melynek négy biztosítási ágat foglalta össze: a betegségi és anyasági ellátásokat, a családi pótlékot, a nyugellátásokat és a baleseti ellátásokat. Az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét az állam biztosította a költségvetésből, mely csupán a rendszerváltásig, tartott. 90-es években az egészségbiztosítási szolgáltatások visszakerültek a társadalombiztosítás kötelékébe.

18:00- Érdekes emberek: Homok és tenger. Ha játszani akarunk a szavakkal, akkor homoktengert is mondhatnék, de így ez ebben a formában nem igaz. Mert az Egyesült Arab Emírségekről szólva tenger és a homok két különálló jelenség. A csodálatosan csillogó tenger és a végtelen sivatag egyaránt meghatározó eleme ennek a sokarcú világnak. Szűcsné Gáspár Ida ma ide vezet el bennünket; tartsanak velünk!

19:00 – Szép Álmokat: Gerlinde Ortner: A Sugárgyerek

19:15 – Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely –Férfi archetípusok: a mágus 2. (benne: misztikusok) 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt