Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 18. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Veres András 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Charles Dickens - Karácsonyi ének

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában a karácsony veszélyeiről beszélgetünk Szabó Judittal a JuMa kutyaiskolák vezető oktatójával. Ünnepekkor hajlamosak vagyunk nem csak magunkat, de a kedvenceinket is finom falatokkal kényeztetni. Milyen ételekből ne adjunk semmiképp a kutyánknak? Miért veszélyesek az édesítőszerek? Hogyan kedveskedjünk jól az ebnek? A kölyök kutyák mindenre kíváncsiak, de nem csak ők, általában felnőtt, idősebb kedvenceinknek is érdekli mit kit keres egy fa a szoba közepén. Hogy tegyük biztonságossá a karácsonyfánkat? Milyen díszek veszélyesek? Mire kell figyelnünk ha a kutya gyomrában landol egy dísz. Valamint kitérünk arra is mi teendő, ha pont az ünnepek alatt lesz beteg az eb és az állatorvosunk elérhetetlen. Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Karácsonyi menü! - beszélgetés Illés Lajos vendéglátós szakoktatóval, aki évtizedeken át tanította, oktatta, nevelte Halason a jobbnál-jobb szakembereket. Az országos szinten is elismert Illés Lajos a karácsonyhoz, szilveszterhez kapcsolódó hagyományos ételek, italok, sütemények elkészítéséhez ad praktikus ötleteket. Töltött káposzta, halászlé, mákos guba vagy valami más? Illés Lajos a régi gasztronómiai tradíciókat megőrizve vadonatúj receptekkel, tanácsokkal segít bennünket az ünnepi menü összeállításában. Illés Lajos a Jóllét magazinban! Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: (Egy szupergyors elektróda új fejezetet nyithat az akkumulátorok történetében. Kinyomtatták az első, mindössze 30 mikrométeres minihajót. Robothalak segítségével vizsgálták a halrajokat. A tudósok ritka felvételt készítettek egy különleges állatról az ausztráliai Nagy-korallzátony közelében. Vajon képesek a robotok absztrakcióra? A robotika és művészet találkozása. Hatékonyabban tanulna a mesterséges intelligencia. Egy bogár szinte mindent túlél, a mérnökök örömére. ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Szigeti Ferenc (Karthago)

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Zöld-tál: Kímélő ünnepi ételek - Mongyi Mariannával a Zöld Híd Egyesület vezetőjével olyan ételekről beszélgetünk, amelyek nem terhelik meg a gyomrot, így az ünnepek alatt is figyelhetünk egészségünkre. Készítünk diétás vacsorát, zserbót, linzert és szilveszteri túrós pogácsát is. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító:

19:00  - Szép Álmokat: Jaj, de szépen harangoznak

19:15 - Irodalom az éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református (ismétlés) és Lélekműhely: Társas dilemmák, ezek feloldásának lehetőségei 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka