Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 19. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Veres András 3. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Charles Dickens - Karácsonyi ének

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld – tál: Kímélő ünnepi ételek - Mongyi Mariannával a Zöld Híd Egyesület vezetőjével olyan ételekről beszélgetünk, amelyek nem terhelik meg a gyomrot, így az ünnepek alatt is figyelhetünk egészségünkre. Készítünk diétás vacsorát, zserbót, linzert és szilveszteri túrós pogácsát is. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: 180, avagy darts karácsonykor! - beszélgetés Vlasits Zoltánnal a Kiskunhalasi Darts Club elnökével. Elkezdődött a sok millió ember érdeklődését vonzó PDC Darts Világbajnokság Londonban. Mire lehet számítani? Kik a legnagyobb esélyesek? Győz-e a papírforma? Hogyan rendezik a VB-t a pandémia ellenére? A halasi szakember mindenre megadja a választ! A világ legjobbjai mellett természetesen szó esik a hazai és halasi dartsélet mindennapjairól is! Vlasits Zoltán és a darts a Ziccerben! Célozzunk együtt! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Filmrendező szeretnék lenni! - beszélgetés Gudmon Olivérrel a Metropoliten Egyetem hallgatójával. Olivér más 10 esztendősen fotózott, majd a mozgókép kultúra sodorta tovább gyors karrierjében. Középiskolásként már rendkívül színvonalas és egyedi filmeket készített.  A szakterületen belül minden érdekli és ezért nagyon maximalista magával szemben. Jelenleg is több filmet forgat párhuzamosan, most a dokumentalista szemlélet áll hozzá legközelebb. Egy nagyon tehetséges fiatalember gondolatai, világlátása, ötletei és tervei a Halas Rádióban. Hangolódjon ön is ránk!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Béky László életútriport I.rész. Az Aura Természetgyógyászati Gyógyító és Oktatóközpont alapítója és vezetője Béky László. Ikonikus alakja ő és vezető egyénisége a természetes gyógymódok térhódításának hazánkban.   Alig akad, aki őt nem ismeri, hisz számtalan televíziós és rádiós műsor vezetője, meghívottja, illetve interneten is számtalan segítő, erőt adó, tudományos igényességű műsorával találkozhatunk.  Többek között például a Vitalitás című sorozata is ezek egyike. Érdeme az orvostudomány eredményeinek, útjainak ötvözése a hagyományos természetes gyógymódokkal, hisz minden gyógyító útnál az igényesség és minőség a lényeges, hisz a cél az ember EGÉSZségének helyreállítása, ha az valamiért megbillent. Ezt közvetíti erőtől és szeretettől áradó személyisége. Tartsanak velünk életútriportjának I.részébe, melyben a kezdetekről, példaképeiről mesél többek között! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Johann Sebastian Bach Karácsonyi oratóriuma (BWV 248) a leghíresebb a karácsonyi oratóriumok közül. Ezen kívül azzal is kiválik a többi közül, hogy ez nem egy „szimpla” oratórium, hanem egy kantátaciklus 1734/35 karácsonyára, elsősorban a karácsonyi ünnepnapokra (december 24., 25., 26.), újévre és vízkeresztre (január 6.).  A szöveg valószínűleg Paul Gerhardt és C. F. „Picander” Henrici művei. A gyakran nagyon nehézkes, érthetetlen szövegek (amelyek a piétizmus következményei) szemben állnak a recitativók könnyed, érthető szövegeivel. Bach igen merész hangszerelést alkalmazott: több oboafajta is szerephez jut, mint például Oboa d'amore (mély Á hangolású), Oboa da caccia és a tenoroboa, melyet F-re hangoltak. Természetesen – mint általában a többi Bach műnél – itt is nagyon bonyolult polifóniával találkozunk.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Bösze Balázs: Erdei Karácsony

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

 20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Társas dilemmák, ezek feloldásának lehetőségei 1. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka