Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 20. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Veres András 4. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom:

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Béky László életútriport I.rész. Az Aura Természetgyógyászati Gyógyító és Oktatóközpont alapítója és vezetője Béky László. Ikonikus alakja ő és vezető egyénisége a természetes gyógymódok térhódításának hazánkban.   Alig akad, aki őt nem ismeri, hisz számtalan televíziós és rádiós műsor vezetője, meghívottja, illetve interneten is számtalan segítő, erőt adó, tudományos igényességű műsorával találkozhatunk.  Többek között például a Vitalitás című sorozata is ezek egyike. Érdeme az orvostudomány eredményeinek, útjainak ötvözése a hagyományos természetes gyógymódokkal, hisz minden gyógyító útnál az igényesség és minőség a lényeges, hisz a cél az ember EGÉSZségének helyreállítása, ha az valamiért megbillent. Ezt közvetíti erőtől és szeretettől áradó személyisége. Tartsanak velünk életútriportjának I.részébe, melyben a kezdetekről, példaképeiről mesél többek között! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Johann Sebastian Bach Karácsonyi oratóriuma (BWV 248) a leghíresebb a karácsonyi oratóriumok közül. Ezen kívül azzal is kiválik a többi közül, hogy ez nem egy „szimpla” oratórium, hanem egy kantátaciklus 1734/35 karácsonyára, elsősorban a karácsonyi ünnepnapokra (december 24., 25., 26.), újévre és vízkeresztre (január 6.).  A szöveg valószínűleg Paul Gerhardt és C. F. „Picander” Henrici művei. A gyakran nagyon nehézkes, érthetetlen szövegek (amelyek a piétizmus következményei) szemben állnak a recitativók könnyed, érthető szövegeivel. Bach igen merész hangszerelést alkalmazott: több oboafajta is szerephez jut, mint például Oboa d'amore (mély Á hangolású), Oboa da caccia és a tenoroboa, melyet F-re hangoltak. Természetesen – mint általában a többi Bach műnél – itt is nagyon bonyolult polifóniával találkozunk. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp: (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Benedek Apó karácsonya

19:15 – Irodalom az éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Társas dilemmák, ezek feloldásának lehetőségei 1. 3.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka