Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A szív néma gyilkosa!

Írta: Szabó-Kocsis János

A statisztikai adatok szerint a magas vérnyomás azon érrendszeri betegségek közé tartozik, amelyek vezetik az elhalálozási okok listáját, ugyanis a világ felnőtt lakosságának 20 százaléka emiatt veszíti el az életét.

A legtöbb esetben a betegségre egy orvosi rutinvizsgálat során derül fény, de vannak, akik már túl későn veszik észre, hogy baj van, csak azt tapasztalják magukon, hogy gyakran vérzik az orruk, reggelente erős fejfájásra ébrednek, szédülnek, és hangokat, zörejeket hallanak a fülükben.

Emellett gyakori tünete a magas vérnyomásnak a fáradékonyság, a szívdobogás, vagy amikor valaki előtt hirtelen elsötétül a világ, és csillagokat lát, de a láb- és kézzsibbadás sem ritka jelenség.

Jelenleg a világon több mint 1 milliárd embernek van magas vérnyomása, és évente 7 millióan vesztik életüket a betegségben. Egyes számítások szerint 2025-re a Föld lakosságának közel 60 százaléka fog szenvedni a magas vérnyomástól.

Az Európai Unióban az elhalálozások 37 százalékát okozza a magas vérnyomás. Főként a rossz minőségű étkezés, a túlzott zsíros és sós ételek, és a mozgáshiány számlájára írható, hogy egyre több azok száma, akik ebben a betegségben szenvednek.

Forrás: http://filantropikum.com/sziv-nema-gyilkosa-hosszu-ideig-nem-mutat-semmilyen-lathato-kulso-tunetet/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!