Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Váratlan kiadásokra, lakásra, utazásra gyűjtenek a magyar fiatalok

Írta: Szabó-Kocsis János

A magyar fiatalok a legoptimistábbak pénzügyekben egy új kutatás szerint.

A legfiatalabb generáció a legoptimistább, ha pénzügyekről van szó; a magyar fiatalok jellemzően váratlan kiadásokra és ingatlanvásárlásra takarékoskodnak legtöbbet - derült ki az Intrum európai fogyasztói fizetési jelentéséből, amely a 18-24 év közötti fiatalok pénzügyi szokásait vizsgálta.

A társaság tájékoztatása szerint a magyar fiatalok várakozásai kedvezőbbek, mint a svéd vagy svájci társaiké: 10-ből 4 magyar fiatal úgy gondolja, jobb életkörülmények között fog élni, mint a szülei.

A fiatalok 47 százaléka szerint fog javulni anyagi helyzete a közeljövőben. Mind európai, mind magyar viszonylatban a legfontosabb megtakarítási cél a váratlan kiadásokra való felkészülés.

Az átlagos európai fiatal elsősorban utazásra, fogyasztási jellegű kiadásokra gyűjt, a magyar fiatalok számára viszont kiemelten fontos spórolási cél a saját ingatlan megvásárlása, a megkérdezettek csaknem 40 százaléka kifejezetten erre tesz félre. A megtakarítási célok sorában a harmadik helyen az utazás áll.

Forrás: http://eduline.hu/felnottkepzes/2018/6/28/penzugyi_optimizmus_YZU51F



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!