Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Súlyos tüneteket is okozhat a legjobb középiskolákért folytatott verseny a diákoknál?

Írta: Szabó-Kocsis János

A versenyhelyzet önmagában nem gond a gyermekeknek, gondot akkor okozhat, ha a gyermek kudarcot vall, és a szülő felelőssé teszi - mondta a HírTV-nek a Vadaskert Alapítvány klinikai igazgatója.

A középiskolai felvételik idején 9-10 éves kisdiákok is versenyeznek egymással azért, hogy bekerülhessenek egy-egy nyolcosztályos gimnáziumba. „Ezek olyan kemény versenyhelyzetek, hogy a gyerekek súlyosabb tüneteket is produkálhatnak, emiatt például súlyos szorongás, pánik jellegű tünetek, szomatizáció, mint például hasfájás, fejfájás jelentkezhet” – mondta a HírTV-nek Tárnok Zsanett, a Vadaskert Alapítvány klinikai igazgatója.

Mint mondta: a versenyhelyzet önmagában nem gond a gyermekeknek. Gondot akkor okozhat, ha a gyermek kudarcot vall, és a szülő felelőssé teszi.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2018/6/29/szorongas_kozepiskolai_felveteli_NLOT3P



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!