Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Ezzel a diplomával már pályakezdőként 300 ezer forintot lehet keresni

Írta: Szabó-Kocsis János

Gyorsan elhelyezkednek, és jól keresnek – ez jellemző az erősáramú villamosmérnökökre. De milyen feladatokat kell ellátnia azoknak, akik ezt a szakterületet választják? És mennyit lehet keresni pályakezdőként?

Az erősáramú villamosmérnök feladatai közé tartozik a villamos gépek, hálózatok, transzformátorok, kapcsolókészülékek, egyéb erősáramú berendezések és rendszerek tervezése, fejlesztése, valamint a villamos energia fejlesztésével és elosztásával, illetve az energiarendszer irányításával, valamint az erőművek üzemeltetésével kapcsolatos problémák megoldása – olvasható az epalya.hu oldalon.

Az erősáramú villamosmérnökök az átlagnál hamarabb találnak munkát és a bérükre sem lehet panasz – aki ilyen területen szeretne elhelyezkedni, annak a villamosmérnöki alapszakot kell elvégeznie. A villamosmérnök szak – emeli ki a Felvi szakismertetője – azok számára jó választás, akik jó matematikai készségekkel rendelkeznek, érdeklődnek a villamosság és a műszaki problémák iránt, ismerik a modern elektronikát, az információs és méréstechnológiákat.

A képzés hét féléve alatt a hallgatók ugyanis matematikai, fizikai, informatikai ismereteket, villamosipari anyagismereteket, gazdasági és humán ismereteket (például közgazdaságtan, menedzsment és vállalkozás-gazdaságtan, jogi ismeretek), valamint villamosmérnöki szakmai ismereteket (villamosságtan (elektrotechnika, hálózatok és rendszerek), elektronika, digitális technika, programozás, szakmai alapismeretek (híradástechnika, méréstechnika, irányítástechnika, mikroelektronika, elektronikai technológia, villamos energetika), laboratórium) is szereznek.

Forrás: http://eduline.hu/felnottkepzes/2018/9/17/erosaramu_villamosmernok_J77VZB



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!