Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Top 5 titkos nyaralóhely Magyarországon: olcsók, kevés a turista (penzcentrum.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Unod a Balatoni tumultust? Elborzasztanak az árak? Válassz inkább nyugalmas partszakaszokat, ahol nem őrülsz meg a tömegtől, és az árak is a földön járnak. A Pénzcentrum megkereste neked Magyarország legeldugottabb kincseit, ahol biztosan jól érzed majd magad.

Hiába elérhetőek egyre könnyebben és egyre olcsóbban a külföldi úti célok, a magyarok egy jelentős hányada, 64 százalékuk marad inkább belföldön, és itt tölti el a szabadságát - a Picodi felmérése szerint. És ha belföldi nyaralásról van szó, a legtöbb magyarnak a Balaton jut elsőként eszébe, holott rengeteg kevésbé felkapott, éppen ezért csendes és lényegesen olcsóbb vízpart mellé utazhatunk még.

A felmérés arra a kérdésre is választ adott, hogy mennyit szánnak a magyarok pihenésre: a válaszokból kiderül, átlagosan 155 ezer forintot költenek egy-egy utazásra. 12 százalékuk azt mondta, nem célja a spórolás, a többiek viszont ügyes trükkökkel kedvezményekre, vagy nagyobb ajánlatokra tettek szert. 49 százalék például jó előre megveszi az utazáshoz szükséges jegyeket, 50 százalék pedig idejekorán lefoglalja a szállást. Összeszedtünk pár olyan magyar vízparti nyaralóhelyet, amelyek egyelőre nem annyira népszerűek, így a balatoni árak töredékéért pihenhetünk idén nyáron.

Itató szabadstrand - Mosonmagyaróvár

Az Itató szabadstrand Mosonmagyaróváron minden igényt kielégít: nem csak strandbüfé, homokos röplabda pálya, játszótér és füves part várja a látogatókat, de tusolási lehetőség és öltözőkabin is, sőt, a parkolás is megoldható.

Domonyvölgyi D.Beach Strand

Budapesttől 44 kilométerre, keletre elhelyezkedő Domonyvölgyben egy kifejezetten egyedi strand is található, tengerparti hangulatot idéző partszakasszal, mely 2005 óta várja a látogatókat. 14000 négyzetméter homokos plázzsal, strandröplabda és strandfoci pályákkal áll a környékbeliek és az országos bajnokságok rendelkezésére. A felnőttjegy hétköznap 1500, hétvégén 2000 forint, a kedvezményes belépő 1000, illetve 1500 forintba kerül.

Bánki tó

Bánk Nógrád megye délnyugati részén található község, a 7 hektáron elterülő, átlagosan 4 méter mély tó a fürdőzők és a horgászok körében is közkedvelt. A felnőtt belépőjegy 750 forint, a kedvezményes pedig 450 forintba kerül. Vízibicikli bérlésre is van lehetőség, ennek ára 1600 forint/óra.

Szelidi-tó

A Bács-Kiskun megyében található Szelidi-tó 5 km hosszú, 150-200 m széles, 3-4 m mély, vízfelülete megközelítőleg 80 hektár, ezzel hazánk ötödik legnagyobb tava. A tó déli partján nyugalomba jutott futóhomok területein kellemes strandok kerületek kialakításra. A felnőtt belépő 800, a gyermek/diákjegy 500 forintba kerül.

Orfűi-tó

Az Orfűi-tavak egy mesterséges tórendszer, amely Pécstől kb. 10 km-re északnyugatra, a Mecsek északi-lábánál helyezkedik el. A Kistó-stand a közel 10 hektáros Orfűi tavon, Pécs térségének egyetlen engedéllyel rendelkező nyílt vízi strandjaként üzemel. Maga a strand körülbelül 2 hektár nagyságú, végig homokos aljzatú, 5 ezer fő befogadására alkalmas. A belépő 1000, illetve 640 forint.

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/utazas/top-5-titkos-nyaralohely-magyarorszagon-brutalisan-olcsok-keves-a-turista.1080335.html



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!