Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A második Covid 19 hullám erősebb lesz mint az első - kijózanító beszélgetés Dr. Szepesvári Szabolcs kórház főigazgatóval

Műsorvezető: 2020. szeptember 17. csütörtök, 10:07 Meghallgatva: 8983 alkalommal

A riport meghallgatása után bizonyosan szabályosan fogjuk viselni a maszkot, tartani fogjuk a távolságot és kezet fogunk fertőtleníteni minden adódó alkalommal, ebben biztos vagyok. Ez a szakember tanácsa elsődleges tanácsa! Mindannyiunkat feszítő kérdésekre kapunk választ a Semmelweis kórház főigazgatójától, kardiológusától riportunkban. Az esetszám radikális növekedését 5-6 hét múlva követi majd a halálozási adatok növekedése is, ez valószínűsíthető. Az iskolák, munkahelyek és a legérzékenyebb terület az egészségügy is bőven számolhat a kontaktok miatt kieső dolgozókkal. Nagy nehézségekkel kell majd számolni, így különösen fontos a személyes fegyelmezettség is. Sajnos az emberek veszélyérzete nagyrészt elmúlt, mivel az első hullám nem volt nagy, és most amikor jóval nagyobb hullám van és lesz, még inkább fontos lenne a személyes fegyelmezettség is. Hisz így tudjuk megelőzni a dolgozók kiesését a legfontosabb területekről, fékezni a terjedő fertőzést, és egészen addig kellene ezt kibírni, amíg a vakcina elérhetővé válik. Mik a megyei és városi adatok, mire kell különösen figyelnünk? Megtudják, ha velünk tartanak! Gratulálunk egyúttal Dr. Egri Antal infektológus, fertőző osztályvezetőnek, főorvos úrnak a megyei kitüntetéséért!

Adás hallgatása