Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Szexuális nevelés az iskolákban - Dr. Mészáros Györggyel, az ELTE pedagógia, pszichológia karának docensével beszélgetünk

Műsorvezető: 2021. december 16. csütörtök, 11:11 Meghallgatva: 1149 alkalommal

Az elmúlt hónapokban forró témává vált a szexuális nevelés, hisz a 2021-es gyermekvédelmi törvény kapcsán sokan elbizonytalanodtak a pedagógusok között. Az eddig sem túl erőteljes jelenlétű iskolai felvilágosító beszélgetések mostantól tilosak lettek, vagy mégsem? Mit hallhat és mit nem egy általános, vagy középiskolai diák erről akár szaktanárától, akár osztályfőnökétől? Mi a szülő és mi nevelő pedagógusok feladata? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ a mai beszélgetésben. Szakértőnk kifejti, milyen széleskörű is ez a téma. Mennyire nem csak a szexualitás kerül ilyenkor fókuszba, hanem általában ismerjük-e, tiszteljük-e saját testünket, lelkünket? És természetesen evvel párhuzamosan tiszteljük-e a másik testét, lelkét? Természetesen nem kerülhető meg és ki ez a téma az iskolákban, hisz akár irodalom, történelem órán, vagy épp biológia órán ezek benne vannak a tananyagban is. Tartsanak velünk a beszélgetésbe!

Adás hallgatása