Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Célzott iskolai tapasztalatszerzés az Erasmus pályázat keretében Portugáliában, Dr. Szabó Ferenc Krisztián és Csiszár Katalin sziládys tanárok mesélnek

Műsorvezető: 2023. március 30. csütörtök, 13:02 Meghallgatva: 450 alkalommal

A jobshadowing-nak nevezett látogatáson vett részt a szilády két pedagógusa Portugáliában, ahol egy helyi középiskolában szereztek tapasztalatot a portugál oktatás jellegzetességeiről, együttműködés, kompetenciafejlesztés, digitális technikák és fejlesztő értékelés területén. Az előre meghatározott területekre fókuszálva tanórákon vettek részt és beszélgettek helybeli pedagógusokkal ezekről a kérdésekről. A portugál oktatás eredményei az elmúlt 20 évben hatalmasat fejlődtek, teljesen hátulról, majdnem az élre ugrott. Nyilván ez sok tényezőnek, többek között a tanárok magas díjazásának, saját tankönyvek kiadásának is köszönhető. Érdekessége a látogatásnak, hogy Dr. Szabó Ferenc Krisztián történelem-latin-görög szakos sziládys tanárnak alkalma volt egy tanórát tartani a portugál diákoknak a magyar történelem izgalmas időszakáról. Tartsanak velünk a tapasztalatokért!

Adás hallgatása