Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 23. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Varga - Pál Ibolya, orvos 3. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Magazinunk mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. Kutya egészség 2.0. Folytatjuk az előző heti témát. A mai adásban beszélgetünk a tipikus szem betegségekről, fül betegségekről és bőr betegségekről, ezek felismeréséről és kezeléséről. Valamint megtudhatjuk Judittól, hogy mi köze van a bűzmirigynek a fülgyulladáshoz! Tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Tüzes Kunok! - beszélgetés Gerner József parancsnokkal. Hat évvel ezelőtt megalakult a Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport, amely önkéntes tevékenységével már nagyon sokszor segítette a tűzoltók, katasztrófavédők gyakran emberfeletti munkáját. Vízelöntés, fakidőlés, eltűnt személyek felkutatása, erdőtűz - a Tüzes Kunok segítenek. Gerner József az elmúlt időszak legérdekesebb eseményeit meséli el a Jóllét magazinban.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Megtalálták a 75 éves, még ma is működő számítógép használati utasítását. A bolygó, ahol 19 óráig tart az év. Kavicsokat dobál az űrbe a Bennu aszteroida. Kicselezte az űrszemetet a Nemzetközi Űrállomás. A formáját és a méretét is változtatja egy repülő robot. Sikeresen tesztelték a törzs nélküli repülő modelljét. Sokoldalú, moduláris, elektromos járművet fejlesztettek. Szappanbuborékon is megmarad a szuper vékony napelem. A technológia nyújthat megoldást az idegesítő ruhaméretekre. Önfenntartó fúzióra képes az amerikai reaktor. Okosabbá tesz a kézírás. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Szolnoki Péter

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Érdekes emberek: Sortűz, Nagy Szeder beszéd, szovjet tankok! - beszélgetés Bereczi Árpáddal, aki tanúja, szemtanúja volt az 1956-os forradalom halasi eseményeinek. 14 esztendős, nyolcadik osztályos diákként élte meg Árpád az egész életét befolyásoló történelmi eseményeket. '56 októberének legvége és a november eleje 64 év távlatából, közel fél órában. Érdemes meghallgatni, minden korosztály számára tanulságos a történet!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Ördögh Vivien, Gyurovics Cintia és Tóth Viki sziládys lányokkal beszélgetünk. A 11.-es diáklányok mesélnek továbbtanulási terveikről, fakt és művészeti tantárgy választásukról. Természetesen azt is megtudjuk, hogyan élték át a tavaszi online tanulás időszakát és milyen visszacsöppenni az offline tanulásba! Tartsatok velünk a riportba!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Lázár Ervin: A kalapba zárt lány története

19:15 - Irodalom az éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Erich Fromm: A per című (F. Kafka) mű elemzése Spiritualitás: Isten akarja, hogy áldott legyek! Komplexus kinövése: tisztelettel nézni saját magamra 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér