Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 24. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Veress Gábor, református lelkipásztor 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Érdekes emberek: Sortűz, Nagy Szeder beszéd, szovjet tankok! - beszélgetés Bereczi Árpáddal, aki tanúja, szemtanúja volt az 1956-os forradalom halasi eseményeinek. 14 esztendős, nyolcadik osztályos diákként élte meg Árpád az egész életét befolyásoló történelmi eseményeket. '56 októberének legvége és a november eleje 64 év távlatából, közel fél órában. Érdemes meghallgatni, minden korosztály számára tanulságos a történet!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: Futni nem csak a győztesnek szabad! - beszélgetés Szloboda Mihállyal a Kiskunhalasi Atlétikai Club vezetőedzőjével. Három évvel ezelőtt megújult, felfrissült az atlétikai élet, elsősorban lelkes vezetőknek, edzőknek, szülőknek és gyerekeknek köszönhetően. Mi történt azóta? Hol, milyen versenyen szerepeltek a legjobbak? Hogyan oldják meg a edzéseket és versenyeztetést? Kérdések, melyekre választ kapunk Szloboda Mihálytól a Ziccerben! Tartson Ön is velünk! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Csillagok útján. 2020. október 12-15 között került megrendezésre a komoly hagyományokkal bíró Kiskunhalasi Csillagászati Napok rendezvénysorozat, melynek a Martonosi Pál Városi Könyvtár adott otthont. Balog István úr - aki édesapja nyomdokaiba lépve szakértelemmel és lelkesen szervezi a programot - elmondta, idén is arra törekedett, hogy neves előadókat, velük együtt pedig izgalmas témákat "hozzon" el Városunkba. Egy az előadók közül Dr. Kiss László csillagász, akadémikus, akivel mai beszélgetésünk is készült! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A Veranda születése, szerelem a peronon - Versegi Andrea életútja. Rádiónkban hamarosan beinduló TB tanácsadó perceink rovatának szakértője Versegi Andrea, aki társadalombiztosítási tanácsadóként dolgozik közel fél éve. Közel 30 éves sikeres hivatali munkáját váltotta fel fél éve magántanácsadói munkája, melyet óriási örömmel és nagy empátiával végez. Hogy is indult az élete? A tehetséges ám hiperaktív kislányt a tanítók versmondással, szerepléssel tudták lekötni. Így közel hat évig szerepelt rendszeresen esküvőkön, névadókon még gyerekfejjel. Nem csoda, hogy színészi középiskolába jelentkezett, ahol sikeresen felvételizett. Ám a túljelentkezés miatt elutasították. A hatalmas csalódást, hogyan követte az államigazgatási középsuli, majd a sors szervezésének köszönhetően két állomás között, hogyan ismerkedett meg élete párjában a peronon? Tartsanak velünk a szívet melegítő részletekért a riportba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A műfaj elkötelezettjei 2002-ben Kálmán Imre születésének 120. évfordulóján A MAGYAR OPERETT NAPJÁvá nyilvánították október 24-ét, születésnapját. Ezen a napon halt meg a másik híres operett szerző, Lehár Ferenc. Operettekről szól a mai klasszikusok órája.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

 20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Erich Fromm: A per című (F. Kafka) mű elemzése Spiritualitás: Isten akarja, hogy áldott legyek! Komplexus kinövése: tisztelettel nézni saját magamra 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura  -  A király visszatér