Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 26. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Pokriva László atya 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Ördögh Vivien, Gyurovics Cintia és Tóth Viki sziládys lányokkal beszélgetünk. A 11.-es diáklányok mesélnek továbbtanulási terveikről, fakt és művészeti tantárgy választásukról. Természetesen azt is megtudjuk, hogyan élték át a tavaszi online tanulás időszakát és milyen visszacsöppenni az offline tanulásba! Tartsatok velünk a riportba! (ismétlés)

11:00 – Érdekes emberek: Csillagok útján. 2020. október 12-15 között került megrendezésre a komoly hagyományokkal bíró Kiskunhalasi Csillagászati Napok rendezvénysorozat, melynek a Martonosi Pál Városi Könyvtár adott otthont. Balog István úr - aki édesapja nyomdokaiba lépve szakértelemmel és lelkesen szervezi a programot - elmondta, idén is arra törekedett, hogy neves előadókat, velük együtt pedig izgalmas témákat "hozzon" el Városunkba. Egy az előadók közül Dr. Kiss László csillagász, akadémikus, akivel mai beszélgetésünk is készült! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Óvodás és kisiskoláskor beszédfejlődésről, nyelvhasználatról beszél Mónus Mónika gyógypedagógus

13:00 – Vedd és olvasd: Frank Tallis: Bécsi vér(Magisztra könyvkiadó 2019) A császárváros csillogó felszíne alatt kirobbanással fenyegető feszültség izzik. Önjelölt világmegváltók és titkos társaságok szervezkednek, erősödik az idegengyűlölet és az antiszemitizmus, a bűnügyi rendőrség pedig megoldhatatlannak tűnő feladat előtt áll: minél gyorsabban kézre keríteni a városban pusztító sorozatgyilkost, aki egyre kegyetlenebb módszerekkel végez látszólag véletlenszerűen kiválasztott áldozataival. Oskar Reinhardt felügyelőnek meggyőződése, hogy beteg elméjű emberrel állnak szemben, ezért a modern kriminalisztika híveként szakértőt von be a nyomozásba: barátját, Max Liebermannt, a fiatal pszichiátert, a híres-hírhedt Freud doktor tanítványát, aki már korábban is segítségére volt egy gyilkossági ügy felderítésében. Az éles eszéről és rendhagyó módszereiről ismert Liebermann az egyetlen, aki képes lehet megérteni a zavart elme működését, és elvezetni a nyomozókat a gyilkoshoz. (Líra könyváruház fülszövege)

14:00 – A tudomány mai állása: Megtalálták a 75 éves, még ma is működő számítógép használati utasítását. A bolygó, ahol 19 óráig tart az év. Kavicsokat dobál az űrbe a Bennu aszteroida. Kicselezte az űrszemetet a Nemzetközi Űrállomás. A formáját és a méretét is változtatja egy repülő robot. Sikeresen tesztelték a törzs nélküli repülő modelljét. Sokoldalú, moduláris, elektromos járművet fejlesztettek. Szappanbuborékon is megmarad a szuper vékony napelem. A technológia nyújthat megoldást az idegesítő ruhaméretekre. Önfenntartó fúzióra képes az amerikai reaktor. Okosabbá tesz a kézírás. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Homérosz: Odüsszeia

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! -Édes Árpád – Református és Lélekműhely: A megbocsátásban rejlő lehetőségek A komplexusokból kivezető út 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura  -  A király visszatér