Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 27. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Pokriva László atya 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel –Édes Árpád - Református

6:00 – Vedd és olvasd:Frank Tallis: Bécsi vér(Magisztra könyvkiadó 2019) A császárváros csillogó felszíne alatt kirobbanással fenyegető feszültség izzik. Önjelölt világmegváltók és titkos társaságok szervezkednek, erősödik az idegengyűlölet és az antiszemitizmus, a bűnügyi rendőrség pedig megoldhatatlannak tűnő feladat előtt áll: minél gyorsabban kézre keríteni a városban pusztító sorozatgyilkost, aki egyre kegyetlenebb módszerekkel végez látszólag véletlenszerűen kiválasztott áldozataival. Oskar Reinhardt felügyelőnek meggyőződése, hogy beteg elméjű emberrel állnak szemben, ezért a modern kriminalisztika híveként szakértőt von be a nyomozásba: barátját, Max Liebermannt, a fiatal pszichiátert, a híres-hírhedt Freud doktor tanítványát, aki már korábban is segítségére volt egy gyilkossági ügy felderítésében. Az éles eszéről és rendhagyó módszereiről ismert Liebermann az egyetlen, aki képes lehet megérteni a zavart elme működését, és elvezetni a nyomozókat a gyilkoshoz. (Líra könyváruház fülszövege) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel. A téma: kritizálás. (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Az egyetem után - Szabó-Nagy Katalinnal beszélgetett Bödecs András

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: Barna Bence igazságügyi nyelvész és kávé szakértő. Bencével élvezet beszélgetni, még inkább kávézni, kávét főzni a javaslatai alapján. Diplomáját az angliai Yorkban szerezte, mint igazságügyi nyelvész. A Bibó gimnáziumban végezve, kiváló nyelvtudása adta az ötletet és tanácsot, hogy Angliában tanuljon tovább. Hogy is került erre az egyetemre és szakra, hogyan is töltötte angliai éveit, megismerhetitek a beszélgetésből. Öröm, hogy hazaköltözött, itthon keresi a pályáját, útját. Imádja és ért a kávékhoz, úgyannyira, hogy jelenleg ezen a területen dolgozik. A kávé típusokról és a kávégyümölcsről rendkívül sokat tud, élvezettel mesél róla. Lehet igen zamatos kávét készíteni a kotyogós főzőben is, ha betartunk, nem kevés alapszabályt! Tartsatok velünk a beszélgetésbe és próbálkozzatok a fincsi kotyogós kávéval! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: A NASA-díjas magyar Puli Space csapat időkapszulája lesz az első magyar hasznos teher, amely eljuthat a Holdra. Szabad szemmel is láthatjuk a Marsot. Szuperlakható bolygókat keresnek a tudósok. Szuperenzim, ami új lehetőség a műanyag felszámolásában. Nem egyformán látják egymást az emberek és a kutyák. Óriási, 1,6 tonnás fehér cápát fogtak tengerbiológusok. Gyógyszer nélkül is lehetne pusztítani a rákot. Inzulintermelő őssejtek gyógyíthatják a cukorbetegséget. Optikai Wi-Fi-kapcsolat működik a víz alatt. Kókuszfára mászik az indiai robot.

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Homérosz: Odüsszeia

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Édes Árpád – Református és Lélekműhely: A megbocsátásban rejlő lehetőségek. A komplexusokból kivezető út 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér