Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 06. 18. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Szatmári Györgyi 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Úszás ABC Homolya Borbálával. Itt a meleg, úszástanulás és gyakorlás ideje. Borbála ötéves kora óta úszik, 18 éves korától úszás oktató, vízimentő és sportúszó egyben. Évtizedeken keresztül tanította a tudatos úszást diákoknak, szülőknek. A víz nem játék, egyrészt a legtermészetesebb és egészségesebb mozgás, már az anyaméhben gyakoroljuk folyamatosan. De veszélyes is egyben. Tanulj meg írni, olvasni és úszni, tartja a görög mondás.  Az úszás ABC első és legfontosabb eleme a levegő kifújása hosszan és tudatosan, először szájon, majd orron keresztül. Először a parton, majd a víz alatt. Meglepő, de a jó légzés kezdete a tökéletes kifújás, hisz csak akkor lesz megfelelő a belégzés, ha jó volt a kilégzés. Az úszás ABC többi eleméért tartsanak velünk a beszélgetésbe!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Jóllét: Nap mint nap tenni kell egymásért! - beszélgetés Ihász Anitával, aki párkapcsolati coach és házassági tréner. "Ez egy olyan téma manapság, ami ciki!", "Ez még mindig tabu téma!"- mondatok, melyek meghatározzák a beszélgetés eszenciáját és megtudhatjuk azt is, hogy mi az a "kilovaglás módszer". Ihász Anita a Jóllét magazinban! Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Összementek az északi simabálnák. Önként elkülönülnek a denevérek, ha betegek. Tintahalbébiket küldtek a Nemzetközi Űrállomásra. Hatalmas lehetőségek rejlenek a tengerek, óceánok energiájának kinyerésében.  Új generációs atomerőmű épül az USA-ban. Felmérés készült a magyarországi famatuzsálemekről. Egy új gyógyszer hatékony lehet az örökletes mellrák ellen. Szenzációs felfedezés: 150 évig is élhet az ember. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Zöld-tál: Környezettudatos nyár, kímélő ételek - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője a vendégünk, aki óvodapedagógusként arra hoz ötleteket, hogyan tölthetjük gyermekeinkkel a nyarat, hogy az érdekes és játékos legyen. Trükkös játékok mellett gyors, könnyű ételek receptjeit osztja meg velünk, hogy minél több idő maradjon a szórakozásra. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító:

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az éterben: Star Wars: A klónok támadása

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A mese bölcsessége a párkapcsolat titkáról 3. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit