Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 06. 19. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Tahy Ádám

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld – tál: Környezettudatos nyár, kímélő ételek - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője a vendégünk, aki óvodapedagógusként arra hoz ötleteket, hogyan tölthetjük gyermekeinkkel a nyarat, hogy az érdekes és játékos legyen. Trükkös játékok mellett gyors, könnyű ételek receptjeit osztja meg velünk, hogy minél több idő maradjon a szórakozásra. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Én még mindig nem tudom megemészteni! - beszélgetés Agócs Zoltánnal a Faddikorr Kiskunhalasi FC vezetőedzőjével a Ziccerben. Vesszőfutás vagy ez a realitás? Mi történt Soltvadkerten az utolsó fordulóban? Merre tovább KFC? Kérdések és válaszok kendőzetlenül a Ziccerben. Meg kell hallgatni! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Ezüstmise. 25 év; bárhogyan is nézzük, hatalmas idő egy ember életében, különösen akkor, ha valaki ezt a másokért való szolgálatban tölti. De még inkább így van, ha ez a szolgálat az Isten elhívásában, a papság vállalásában történik. Hozdik Zsolt kanonok plébánossal beszélgetünk ennek a szolgálatnak a lényegéről, örömeiről és nehézségeiről. Fogadják szeretettel!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Koncertek, művészeti tantárgyak bemutatkozása a Sziládyban - Andáné Vastag Andrea tanárnő nyilatkozik. 2021 május végén és június elején csodálatos koncertek hangja töltötte be a Szilády gimnázium dísztermét. Ezekről nyilatkozik Andáné Vastag Andrea, az iskola ének-zene tanára, a Hibó Tamás Művészeti Iskola helyi szervezője. Szerepeltek a művészeti iskola növendékei, a gimnázium művészetekkel foglalkozó, zenét művelő diákjai. Az utolsó hetekben pedig művészeti hetekre került sor az intézményben, melynek keretében a 11-es diákok, akik rajz, ének és dráma tárgyat választottak, bemutatták, mit is végeztek ebben az elmúlt, részben jelenléti, részben online időszakban.  Tartsanak velünk a beszámolóba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Cecilia Bartoli - Korunk egyik legünnepeltebb előadóművésze, Cecilia Bartoli június 4-én ünnepelte születésnapját. A koloratur-mezzoszoprán előadóművész 1966. június 4-én Rómában született, zenész családban. Első mestere édesanyja, a neves – és híresen szigorú – énektanárnő, Silvana Bartoli volt. Bár Cecilia már kilenc évesen is szerepelt operában – Puccini Toscájában énekelte a pásztorfiú szerepét, ahol édesapja kórustag volt – zenei tanulmányait először harsonán kezdte el a római Santa Cecilia Konzervatóriumban és csak később, a flamenco tánc helyett döntött az énekesi pálya mellett. Arra a kérdésre, megmaradt-e a tánc iránti vonzalma, az énekesnő viccesen megjegyzi: A lelkemben igen, ég a szenvedély, de a lábaim már nem bírnák. És az alattunk lakók is örültek a váltásnak. Az énekpróbákat jobban viselik. Cecilia Bartoli önmagát, mint énekesnőt a 18. század gyermekeként határozta meg. Nagysikerű lemezfelvételeket adott ki, amelyeknek anyagát, Vivaldi, Gluck, Mozart és Rossini áriái alkották.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Star Wars: A klónok támadása

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A mese bölcsessége a párkapcsolat titkáról 4. 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit