Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 05. 20. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Vígh József, a Három királyfi, három királylány mozgalom ügyvezetője, társelnöke 1. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Abigél

5:30 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Elismerések a Rendőrség napja alkalmából. Dr. Vaslóczki Ferenc alezredes úrral, Kiskunhalas rendőrkapitányával beszélgettünk annak kapcsán, hogy számos munkatársával együtt ő maga is magas elismerésben részesült kimagasló munkájáért. Természetesen több más kérdés is szóba került; közlekedési kultúránk, a kábítószer probléma és a különböző lopások. Jó szívvel ajánlom figyelmükbe műsorunkat! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Minden amit a szoláriumról tudni kell! - Beszélgetés Gömöri Szilvivel. A Soltron Szolárium tulajdonosával Szilvivel beszélgetünk, hisz itt a meleg, érdemes egy kis alapszínt szerezni így a nyári szezon kezdetén. Közel két évtizede van a szakmában, rendszeresen jár ma is továbbképzésekre, hisz egy folyamatosan fejlődő szolgáltatásról van szó, s a vendégeknek mindig a legjobb tanácsokat szeretné adni. Milyen gépek vannak, mi is az az Európai Uniós szabvány, mely az utóbbi időben Magyarországon is érvényes? Természetesen megtudjuk a beszélgetésből azt is, hogyan érdemes használni ezt a csodás lehetőséget, melynek köszönhetően akár télen is feltöltődhetünk fénnyel, meleggel, D vitaminnal. Megtudjuk milyen bőrtípusok vannak, melyek mindegyike más szoli időt igényel, és azt is, mikor kerülendő és mennyi ideig ez a nagyszerű lehetőség. Végül azt is megismerjük mire is jók a szoli krémek. Feltétlen tartsanak velünk, hisz rengeteg hasznos alapszabályt ismerhetünk meg Szilvi segítségével! (ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: Az új technológiával kifejlesztett hologramot már nemcsak látni, de hallani, valamint tapintani is lehet. A tudósok által kifejlesztett e-bőr műszőrszálakon keresztül érzékeli az érintést. Elkészült a jövő hangszórója. Egy innovatív fejlesztésnek köszönhetően, felaprítja a használt mobiltelefonokat egy új robot, ami elődeinél jóval körültekintőbben dolgozik. Megnyílt a világ első olyan városi repülőtere, amely repülő autók fel- és leszállását teszi lehetővé. Átalakított repülőgépen végez csillagászati megfigyeléseket a tükrös teleszkóp. Az űrben gyártanának folyékony lencséket az űrteleszkópokhoz. Ultraprecíz atomórák változtathatják meg a másodperc definícióját. Május 1-jén mondták ki először magyarul, hogy „halló!”. Feltérképezték a kijárós macskák látogatási helyszíneit. 7 óra az ideális alvásmennyiség a középkorú és idős emberek számára. A nyelv befolyásolja a gondolkodást és a nem nyelvi képességeket és ezért a különböző nyelveket beszélő emberek eltérően érzékelhetik a világot. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp: Diákprefektus választás a Sziládyban. Minden évben nagy izgalom és várakozás kíséri a címben említett választást. A jelöltek igyekeznek arra, hogy ne pusztán a "címet" nyerjék el, hanem nagyon szeretnék egyedi ötleteiket a diákság érdekében megvalósítani. Mai műsorunkban ebbe a munkába kapunk betekintést!

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Zöld-tál: Gyógynövények, fűszernövények - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője, különböző gyógynövények hatásairól, elkészítéséről beszél. A jó tanácsok mellé olyan recepteket hozott, melyekben szerepet kapnak ezek a növények. Ha kíváncsiak, hogyan készül a kakukkfüves almatea vagy a citromfüves vanília puding, tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

17:10 – Önindító: Utálok veszíteni! - beszélgetés Huszka Bendegúzzal a Bibó István Gimnázium végzős diákjával arról, hogy hogyan lehet párhuzamosan magas szinten sportolni és tanulni. Bendegúz Kiskunmajsán kezdte foci karrierjét, játszott Pécsen és most éppen Kecskeméten. Ingázás az élete? A sport mellett a beszélgetésből az is kiderül mennyire fontos számára a család és a barátok. Az utóbbi időszakban a Bibó Gimnázium labdarúgó csapata szinte valamennyi tornán diadalmaskodott. Ez is szóba kerül az Önindító magazinban. Tartson ön is velünk!

18:00 – Helyi hírek

18:10- Irodalom az éterben: Kosztolányi Dezső - Esti Kornél

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: A repülő láda

19:25 - Irodalom az éterben: Victor Hugo- A párizsi Notre-Dame

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Irodalom az éterben:Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Thomas Mann - A kiválasztott