Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 01. 24. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Markovszky György 1.rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál -Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Rodriquez - El Dorado

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója - Medgyesi Konstatin: Apagyilkosság - Kádár János és Grósz Károly küzdelme (Open Books könyvkiadó 2022.) Az öregedő Kádár János hosszú éveken keresztül kereste, ki lehetne az utódja. Voltak, akikre ő maga gondolt, és akadtak önjelöltek is. Ahogy egyre sürgetőbbé vált az utódlás, Kádár húzta-halasztotta a döntést, majd Grósz Károlyt választotta ki és emelte maga mellé. A könyv Kádár és Grósz drámáját követi végig levéltári források, visszaemlékezések és személyes interjúk segítségével. A történet két politikus bonyolult viszonyáról szól, de ez a két ember a kommunista diktatúra két utolsó magyarországi vezetője volt. Kapcsolatuk - noha mélyen emberi jelenségeket illusztrál - a magyar történelem része. Ránk is tartozik, mert meghatározta az életünket, vagy a miénket, vagy a szüleinkét, nagyszüleinkét. (Líra.hu ismertetője) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Szenvedély és romantika. Vendégek: Dévai Nagy Kamilla, Dancs Annamari, Erdőhegyi Brigitta, Mérai Kata

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk#45 (3000 Bandita, 6 nimmt!, 80 nap alatt a Föld körül, A kereskedők völgye) - Péli Csaba ajánlója. “Akik szórják a pénzüket, a pillanatokig tartó öröm és elégedettség érzését keresik. Vásárlás közben meglátnak valamit, és nem gondolkoznak közben. A belső hangjuk azt súgja: Vedd meg most, azonnal!” (Jamie Kyle McGillian, amerikai írónő) Akció! Akció! Mindig és mindenhol, vásárlásra csábítanak, de tényleg érdemes mindent megvenni csak azért mert olcsó? Lehet attól jó valami, mert kiárusítják, vagy azért került erre a sorsra, mert annyira rossz, hogy senkinek sem kellett?Játékok ABC sorban #1 3000 Bandita, 6 nimmt!, 80 nap alatt a Föld körül, A kereskedők völgye. Műsorunk elérhető Spotify-on is a “Játssz velünk!” kifejezésre rákeresve.

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Eltörtem a karom, de töretlenül készülök az országos bajnokságra! - beszélgetés Bereczi Áronnal az Önindító magazinban. Áron rosszul kezdte az újesztendőt: eltörte a karját, így több hetes kényszerpihenő vár rá. Úszóként, versenyúszóként azonban nem lehet más célja, mint a lehető leghamarabb felépülni és rajtkőre állni a tavaszi versenyeken. Hajrá Áron! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Óceáni eredetű édesvízkészletre hívja fel a figyelmet egy új kutatás. Drónok segíthetik az időjárás-előrejelzést. Elérhető közelségbe kerülhet a jövő egyik legfontosabb üzemanyaga. Új márkát jelentettek be az autópiacon. Meglepően hűvösek a szappanbuborékok. Kizárólag vírusokkal táplálkozik két planktonnemzetség. A csomagok útját követi nyomon az okoscímke. Kulcsfontosságú idegrendszeri működést találtak a Parkinson-kór kutatói. Áttörést hozhat a mellrák kezelésében egy ritka fehérjevariáns. Az okos sebtapasz monitorozza a sebesülést, hogy begyógyítsa azt. A mellrák és az agydaganatok kezelésénél már hatékonyan használt sebészkés a méhrák felderítésében is segítséget jelenthet. Megnézték, mennyire ragadós a „nevetés” az állatoknál. Ősi medencéket tártak fel Jeruzsálemben. Versengés folyik a lítiumért. Méheknek szánt vakcinát engedélyeztek Amerikában.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:25 - Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Verne Gyula - A dunai hajós

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bödecs Pál -Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna