Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 01. 28. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kiss József 2.rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)      

4:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Terry Pratchett - A mágia színe

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – Helyi hírek

8:00 – MTI Országos hírek

8:10 – Zöld-tál: Zöld-tál magazinunk mai vendége Kovács Teodóra református lelkész, akivel az ő, és gyermekei természethez fűződő viszonyáról, illetve a teremtett világ szépségeiről beszélgetünk. Riportunkból hallgatóink megtudhatják azt is, hogy mit sportolnak, melyek a kedvenc kirándulóhelyeik, valamint, hogy mi a tapasztalata a mai fiatalok és felnőttek mozgáshoz való hozzáállásáról. Teodóra a témánkhoz kapcsolódó Bibliai tanácsok mellett természetesen recepteket is megoszt velünk, így megtudhatjuk azt is, hogy mi az a Shakshuka! Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – MTI Országos hírek

9:10 – Ziccer: Szorgalmasan lábadozom! - beszélgetés Novotny Attila úszó edzővel a Ziccer című sportmagazinban. Attila az elmúlt esztendő végén egy komoly térdműtéten esett át, de ma már a medence partján irányítja a gyakorlásokat. Volt ideje átértékelni, átgondolni az elmúlt időszakot! A beszélgetés veleje erről szól, de természetesen szóba kerül a friss esztendő, sőt a 2024 és a 2025 is. Hiába, messzire kell tekintenünk! Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Helyi hírek

10:10- Érdekes emberek: Petőfi 200. A Szilády Áron Társaság meghívására érkezett Kiskunhalasra Domonkos László író, újságíró, televíziós szerkesztő. Előadásának lényege egy olyan Petőfi kép megismertetése volt, amelyet ritkán tanítanak meg a diákoknak. Ha szeretnének nagy magyar költőnkről többet megtudni, akkor kérem, hallgassák meg adásunkat! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – 153-Lélekmód: Bor Terézia, egy ükanya szívszorító, igaz története, amit Pálinkás Szilvi az ükunoka felderített és regény formába öntött. Pálinkás Szilvit mindig is izgatta ez a részben felderítetlen családi történet, mely Kiskunhalason játszódott le. Bor Terézia javasasszonyt anno perbe fogták és elítélték, de miért is, mik voltak a mozgató rugói ennek a nagy port kavart pernek, melynek főszereplője ükanyja? Ennek járt utána Szilvi, Végső István történész segítségével, járta a levéltárakat, periratokat olvasott, nyomozott... S hogy mit derített fel, megtudhatják, ha elolvassák Szilvi első regényét, mely ükanyja igaz története: "Genomba zárt örökség" címen. Tartsanak velünk a családi gyökerek felderítésébe és a regény születésének történetébe!(ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10-Bitmobile (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

15:00 – MTI Országos hírek

15:10- Királyfik és Királylányok

16:00 – Helyi hírek

16:10 – Halasi szószékek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Klasszikusok órája: Please Please Me volt a címe a The Beatles első nemzetközi slágerének. A Love Me Do elsősorban otthonukban, Liverpoolban volt népszerű és ezt választották első nagylemezük címéül is. Úgyhogy ma a The Beatles együttes első lemezéről szól a Klasszikusok órája. Ez a lemez 1963-ban jelent meg, azaz 60 éve.

18:00 – Helyi hírek

18:10- Hitvalló

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Kaland a nagy családerdőben

19:25 – Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Kommcast: Miért cseréli hegedűjét fegyverre egy kárpátaljai művésznő? Talán ez a legsúlyosabb kérdése a legújabb Kommcastnek. Szombat este 20 órától megismerhetik Fábián Tímea kárpátaljai hegedűművész történetét, de utána járunk, legyőzhetők-e a fóbiák, és annak is, hogy miért vállalja egy fiatal, hogy katolikus pap legyen? Emellett megismerhetik Magyarország legnagyobb Rolling Stones rajongóját és bepillanthatnak egy parázskonyhába is. Szombat este 20 órától várja Önöket a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének műsora. Tartsanak velünk!

21:10 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 - Aréna