Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 05. 31. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gubicza Ilona

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

6:00 – Helyi hírek

6:10– Játssz velünk! Péli Csaba, a társasjáték guru - 1. rész. Csaba 2019 óta vezeti a társasjáték szakkört a Tekóban, hisz ott dolgozik szakmai informatika tanárként. A város nagy örömére 2021 szeptembere óta városi szinten is elindult a társasjáték klub, melyet nagy lelkesedéssel és tapasztalattal vezet. Olykor 40 fő is részt vesz a klubban, mely péntek délután 14-18 óráig tart. Aki szívesen teszi, bátran csatlakozzon bármely életkorban van! Igazi guruja a témának, közel 500 társasjátéka van, melynek értéke több milliós nagyságrendet képvisel mára. Az összes társasjáték kiadóval kapcsolatban van, számon tartja és figyeli a megjelenő új játékokat, azok további verzióit. Természetesen mivel mindent kipróbál csapatával, így első kézből saját tapasztalata is van róluk. Mai adásunkban főként arról mesél mennyi készséget fejleszt a társas, milyen fontos szerepet játszik a személyiség és egy közösség fejlődésében. No és milyen klassz és élvezetes is egyben játszani! Megtudjuk hogyan szelídültek meg az indulataikat fékezni nem tudó diákok 2-3 klub foglalkozás után, hogyan lehet megtanulni esetleg elengedni dolgokat, valami nagyobb nyereség reményében. Megtanít veszíteni és győzni, egyedül, vagy épp csapatban. Feltétlen tartsanak velünk mai 1.részünkbe! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Ziccer: Két arany, egy-egy ezüst és bronzérem a mérlege az atlétikai diákolimpia országos döntőjében Kádár József Dánielnek a Kiskunhalasi EGYMI Óvoda és Általános Iskola tanulójának. Dani, mintegy felvezetésként másodikként ért célba a mezeifutó országos bajnokságon. Őstehetség? Tudatos felkészülés? Mindkettő? Válaszok a Ziccer című sportmagazinban Kádár József Dánieltől és Siha János testnevelőtől. Érdemes meghallgatni!

11:00 - MTI Országos hírek

11:10 – Jóllét: Életmód sorozatunk: A mozgás lételemünk 3. rész – Oláhné Fűz Ibolya természetgyógyász, mozgásterapeuta tanácsai. Mozgás sorozatunk 3. adásában megtudjuk szakemberünktől, hogy izmot lehet építeni akár a 80 évesen is lehet, sőt nagyon ajánlott! Sőt, aki ezt teszi, még a demenciát is megelőzi. S, hogy milyen különös és szoros összefüggések vannak a mozgás, izomfejlesztés és életünk más területei között, no és ez a lehetőség akármely életkorban előttünk áll, mindezt megismerjük a mai beszélgetésből. Feltétélen tartsanak velünk! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 -MTI Országos hírek

13:10 – Lelkifröccs: Közösségi-e a "közösségi média"? 2.rész Miközben azt hisszük, hogy a "közösségi" média kitágítja a tájékozódásunk határait, voltaképpen inkább bezárja. A személyiség visszafejlődik, a tájékozatlanság nő a tömegmédiumok túlzott fogyasztásával - ezért is alakulhat ki komoly káosz a járvány, a háború vagy akár a gazdaság, a politika híreivel kapcsolatban. Erről beszélget Csányi Ágnes és Kohout Zoltán. (ismétlés)

14:00 -Helyi hírek

14:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. (ismétlés)

15:00 -MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

16:00 - Helyi hírek

17:00 - MTI Országos hírek

17:10 – Érdekes emberek: Életút interjú Tóth Ferenccel, a Szilády tanárával. Gyakran kell megélnünk, hogy a szülőföldünket elhagyva, az ország más vidékén kell boldogulnunk. Sokunknak a szíve azonban visszahúz oda, ahol megláttuk a világot. Tóth Ferenc tanár úr, aki a Nagykunságban, Karcagon született, egyetemi évei után Kiskunhalason kezdett matematika tanárként dolgozni; közben hogy, hogy nem, otthonra is lelt a városban! Jó szívvel ajánlom a vele készült beszélgetést!

18:00 - Helyi hírek

19:00 -MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Dörmögőék kalandjai

19:25 – Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 -Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben:Gárdonyi Géza - Ida regénye

21:00 -Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 -Helyi hírek

22:10 – Aréna