Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Egy élet a telivérek mellett - Hasenfratz (Házi) László életútja

Műsorvezető: 2018. május 21. hétfő, 10:06 Meghallgatva: 488 alkalommal

Házi László több mint 50 évet dolgozott Dunakeszi Alagon versenylovakkal. A "Mesterként" ismert idomár mesél életútjáról, a rengeteg megnyert versenyről, kedvenc lovairól. A hosszú évek alatt rengeteget utazott, szinte együtt élt az állatokkal. 2017-ben a Kincsem Park Életmű-Díjjal ismerte el a munkáját és pályafutását.
A 82 esztendős szakember egész életét a telivérek mellett töltötte. Közel két évtizedig volt abrakmester Horák és Keszthelyi istállójában. 1976-tól már trénerként számított rá a sport. Hasenfratz László, a szaklapban Házi néven kezdett el dolgozni, így ismerte meg a pálya. Már az első évében idomár champion lett, amit még háromszor megismételt 78-ban, 80-ban és 88-ban. Tiránnal és Dimitrijjel Derbyt nyert, sok jó versenyben győztek lovai első lovasával, Vas Józseffel. Pályafutása legjobb lova, a nemzetközi klasszis Midway, aki a legnagyobb haza kancaversenyek megnyerése mellett győzött az Ausztria Díjban is. Tartsanak velünk!

Adás hallgatása