Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Szilády 30 - Prof. Dr. Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem hitéleti rektorhelyettese és felesége, Dr. Hegedűs Gyöngyi orvosnő a vendégeink

Műsorvezető: 2023. október 25. szerda, 13:37 Meghallgatva: 366 alkalommal

Pontosan harminc éve annak, hogy 1993 ősze óta a több mint három és fél évszázada alapított Református Gimnázium újra a Magyarországi Református Egyház fenntartásában működik és ismét bekapcsolódott az egyházi gimnáziumok közösségébe. Az egykori iskolát fejlesztette korszerű főgimnáziummá a XIX. század végén Szilády Áron, melyet 1948-ban az egyházi iskolák túlnyomó részéhez hasonlóan államosították. Az évforduló kapcsán szólaltatjuk meg azokat a személyeket, akik munkájukkal, áldozatvállalásukkal hozzájárultak az Intézmény újraindításához. Mai beszélgetőtársaim Prof. Dr. Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem hitéleti rektorhelyettese és felesége, Dr. Hegedűs Gyöngyi orvosnő. Visszaemlékezésük azért (is) nagy értékű, mert annak a Dr. Hegedűs Lorántnak a családjába tartoznak, aki a Dunamelléki református egyházkerület püspökeként mozgatórugója volt az államosított egyházi iskolák református fenntartásba kerülésének.

Adás hallgatása