Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

1.rész - Szakál Aurél történésszel, a Thorma János Múzeum nyugalmazott igazgatójával beszélgetünk közel 30 éves múzeum vezetésének, működésének legfontosabb elemeiről, életútjáról

Műsorvezető: 2024. február 08. csütörtök, 11:32 Meghallgatva: 186 alkalommal

Rendkívül gazdag és fordulatos az az életút, melynek kezdeteiről, Aurél családi gyökereiről, pályaválasztásáról esik szó mai első részünkben. Hogyan szerette meg a könyveket édesanyjának köszönhetően, hogyan is alakult ki pályaválasztása, és azután hogyan került a Thorma János Múzeum élére – ezek mai témáink. A 130 könyv, 65 év című kiállítás keretében a múzeumban megtekinthető az sok szép, Kiskunhalas életében mérföldkőnek tekinthető kiadvány, melynek szerzője vagy szerkesztője Aurél. Hogyan születtek ezek a sorozatok, hogyan és mi inspirálta őt, no és mit is jelent a múzeumi munka? Minderről élvezetes és magával ragadó módon mesél Szakál Aurél! Feltétlen tartsanak velünk ma is és jövő héten is majd a folytatásban!

Adás hallgatása