Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 06. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel!-  Berki József - Katolikus

5:54 – A Nap Igéje

7:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A közel egymilliárdos turisztika pályázat részletes terveiről mesél Farkas Dániel alpolgármester: Megismerjük a júliusi rendkívüli testületi ülés határozatait, valamint egy rendkívül örömteli, eddigi legnagyobb volumenű nyertes pályázatról hallhatunk. Az országban összesen öt híres fürdőhely nyerte meg ezt a nagy részben uniós forrású beruházási lehetőséget, melybe városunk is bekerült. A legizgalmasabb kérdés, ami most sokakat foglalkoztat, hogyan is lesz felhasználva, mi is fog épülni itt reményeink szerint egy éven belül. Ugye Önök is kíváncsiak, tartsanak velünk! (hétfői adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája:A Shadows története az 1950-es évek végéig, egészen pontosan 1958-ig nyúlik vissza, amikor is két fiatal gitáros, Hank Marvin (szül: Brian Robson Rankin) és Bruce Welch (szül: Bruce Cripps) Newcastle-ből elment Londonba szerencsét próbálni. A 2i's Coffee Bar-ban kaptak állást és napközben felszolgálóként dolgoztak, este pedig a bárban zenéltek. A 2i's Coffee Bar a kor feltörekvő zenészeinek kedvelt törzshelye volt. Ezen zenészek egyike volt Cliff Richard (szül: Harry Rodger Webb), és a Shadows (akkor még The Drifters) gyakran kísérte őt. A 2i's Coffee Bar-ban találkoztak Cliff Richard menedzserével is, aki felkérte Hank Marvin-t (a Drifters vezetőjét), hogy szerződjön le Cliff kísérőzenekarához. Hank beleegyezett azzal a feltétellel, hogy társa, Bruce Welch, is jöhet, és így végül megkötötték a szerződést és stúdióba vonultak, hogy felvegyék Cliff és a Shadows első közös számát, melynek címe Move It volt. Ezt még néhány közös szám követte, utána a Shadows külön útra lépett, de nem szakította meg minden kapcsolatát Cliff-fel, még jó néhány közös számuk megjelent, sőt, még filmekben is szerepeltek együtt. A Klasszikusok órájában a második résszel folytatjuk az emlékezést a Shadows együttesre. (ismétlés)   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Hófehérke és más mesék

19:15 – Irodalom az éterben:James Herriot - A repülő állatorvos

20:00 - Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 9. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése. 1. Fölismerem a magam, vagy mások érzéseit. 2. Megértem az érzéseket. 3. Elfogadom az érzést és mögöttük a személyt. 4. Engedélyezem az érzéseket. 5. Együttérző vagyok. 6. Az érzések lehetőséget biztosítanak a közelebbi kapcsolatra. (A megváltozott önmagamat keresem. Z-generáció.) 7. Meghallgatok, és meghallok érzéseket és érzelmeket. 8. Elismerem az érzések jogosságát, és hitelesítem azokat. Feri örül – fürdőkád. Kegyetlenné válik, aki az együttérzést nem ismeri. 9. Nevet adunk az érzésnek

21:00 - Régi Tanítások: Édes Árpád

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom:J. R. R. Tolkien: A hobbit