Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 08. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kepes András – Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád – Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A Magyar Continental Singers lép fel aug. 17-én a művelődési házban: A halasi evangélikus egyház meghívására érkezik városunkba ez a népszerű közel 25 fős keresztény könnyűzenei együttes. Az aug. 17-i, csütörtöki fellépésüket a művelődési ház udvarán élvezhetjük 18 órától. Nemcsak dalokat, de bizonyságtételeket is hallhatunk, és épülhetünk a fiatalok Isten élményei kapcsán mi is. Talán kevesen tudják, de a 70-es évek elején indult Amerikából az énekes
csapat, és hamar követőkre talált. Ma már tíz országban vannak követőik, azaz az adott ország nyelvén megszólaló keresztény dalokat szólaltatnak meg az évente összeálló hívő fiatalok, s turnéznak vele, sokak örömére!(előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Petruska Andrással beszélget Molnár Szabolcs.

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Oroszország

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Szegénységben is gazdagon - Kalmár Laci túraélményei: A nyaralások ideje alatt sok élményt szerzünk, így történt ez Kalmár Lászlóval, a református gyülekezet tagjával is. Kissé eltévedve a Miskolc környéki faluk vihar sújtotta faluin kerékpározott át, és tapasztalt. Tapasztalt olyan embereket, kicsiket és nagyokat, akiknek még szegények voltak, sokuknak még az elsodort tető sem került vissza a helyére, ám jó szóval, odafigyeléssel megálltak és segítettek neki megtalálni a helyes utat. Laci megtalálta és most megosztja velünk is a Helyes Utat!

14:00 – Jóllét magazin: Lovaglás mint, sport és szabadidős tevékenység. Rózsahegyi Róbert a lovasbandérium elnöke beszél a halasi lovaséletről. A lovak és az ember kapcsolatáról, a lovaglás jótékony hatásairól, valamint megtudhatjuk mire tanítja meg a ló a lovasát. (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állás:  Kiváló minőségű a Balaton vize.Nem mindegy milyen pozícióban alszunk. Mágnes-vonat közlekedhet New York és Washington között.Nincs jó és rossz kenyér?Több mint kilencmilliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta. A Föld legmélyebb folyama.

19:00  - Szép Álmokat: Hófehérke és más mesék

19:15 - Irodalom az Éterben:  Herriot James – A repülő állatorvos

20:00 – Lélekműhely:A büntető készenlét-séma 11. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése. Ismétlés. 12. A lehetséges megoldások kidolgozása. 13. Megoldási javaslatok értékelése. 1. Igazságos-e? Méltányos-e, amit csinálok? 2. Működőképes-e? (16 pont arról, hogy miért vagyunk oly nagyon eredménytelenek, az egyház székéből szólva.) 1. Az ember rossz. – Mindenki a létezése okán jó. 2. Bűnös vagy! – Sebzett vagy. 3. Az ember társas lény. – A ma embere alapvetően individuumnak látja magát. 4. Mi elmondjuk, ti hogyan csináljátok meg! – Én egy szabad lény vagyok, majd eldöntöm.

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Mit jelent a közösség, miért tartozunk oda, ahova tartozunk? „Van bennem és rajtam valami, ami ebbe a közösségbe helyez. Állítólag Luther Mártonnak is ugyanez volt az utolsó mondata, a keresztségbe kapaszkodott haláltusájában. Vajon mennyire tudjuk életünk egyszerű és mély pilléreit megnevezni? Most egy olyan házaspárt hallunk, akiket gyülekezetük éppen arra kért, hogy fő mozgatórugóikról beszéljenek. Az Érd-Parkvárosi Gyülekezetben működik egy családfórum, ahol fiatal házaspárok többek között az idősebbek tapasztalatait is meghallgatják. Fremda Józsefet és Fremdáné dr. Tornyos Saroltát hallják. Fremda József: Tizenkét család - két-, három-, vagy több gyerekesek járnak össze rendszeresen, különböző helyeken.” 

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien: A hobbit