Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 03. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Hozdik Zsolt - Katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Játék - Bujdosó Ritával beszélgetünk. Mi jut eszünkbe, ha azt mondom: játék. Önfeledt, vidám, örömet okozó tevékenység. Mi jut eszünkbe, ha azt mondom: Játszma? A játszmák gyerek-gyerek, gyerek-felnőtt között. Életünk része, de hogyan kell játszmáznunk, mi is a játszma? Erről beszélgetek Bujdosó Ritával az EGYMI gyógypedagógusával.(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: A Kisszállási Népdalkör 1972 óta működik. Az évek alatt nagyon sok rendezvényen részt vettek, kiemelkedő minősítéseket, helyezéseket kaptak és saját Kórustalálkozót szerveznek két évenként. Az egyesületet jelenleg Benke Magdolna Mária vezeti, ő mesél nekünk a kórus életéről, történetéről.(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Elengedés háza II. - Nagy Laci és Drizner Zsuzsa vezetők mesélnek. A belső szabadság bátorsága, elengedett öröm, mindez nem lehetetlen. Ha egy mély gyász, párkapcsolati válság, vagy bármely olyan helyzet, ami megkötöz gátol ebben, valódi segítség lehet az elengedés háza. Előző heti adásunk folytatásában megismerjük mit is jelent az ERŐ szobája, a FIGYELEM valamint a KAPCSOLATOK fülkéje. Táncmeditációt és más elengedést segítő gyakorlatok sorát tárja elénk Laci és Zsuzsa, mellyel találkoznak az útkeresők az elengedés házában Noszvajon. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Claude Achille Debussy francia zeneszerző, a gondolatokat, érzelmeket közvetítő impresszionista és szimbolista zene legkiemelkedőbb alakja 100 éve, 1918-ban halt meg. Porcelánkereskedő apja egyáltalán nem érdeklődött a zene iránt, zenei tehetségére Paul Verlaine francia költő anyósa hívta fel a család figyelmét. Tizenegy évesen már a párizsi Conservatoire növendéke volt, ám gyorsan nyilvánvalóvá vált: soha nem lesz belőle zongoravirtuóz. Szerzeményei és improvizációi nem engedelmeskedtek az intézmény által lefektetett szabályoknak és stílusát is veszélyesnek nyilvánították. Ma és egy következő adásban az ő zenéjét élvezhetjük a Klasszikusok órájában.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: G. Szabó Judit - Hárman a szekrény tetején

19:15 – Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Hozdik Zsolt - Katolikus(ismétlés)

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A pokol zsoldosa