Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 05. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Református igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító

11:00 – Talpig civilben: A Hazatalálás Baráti Kör Egyesület elnökével, Pajor Zoltánnal, és alelnökével, Bús Józseffel beszélgettünk az egyesület megalakulásáról, a tanyai életmód előnyeiről, a magyarok vásáráról, a hatalmas halasi túráról, a magyar bajusz jelentőségéről. Tartsanak velünk!

12:00- Retro magazin:Babusgató: A gyermekek zenei nevelése - Vadai Henrietta

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Dubai mellett épül a közeljövő városa. Milyenek lehetnek a jövő városai néhány évtized múlva. Naperőművet csinálnának az otthonokból. Több mint 5000. Mars-napját tölti a bolygón az Opportunity. Robotlány segít az utasoknak a müncheni reptéren. Zenetanulással fejleszthető az agy. Memóriateszt segíthet megjósolni az Alzheimer-kórt. Szenzációs óegyiptomi sírfelfedezés Gízában. Azonosították az Árpád-háziak DNS-ét, kiderült, hogy milyen eredetűek bevándorló őseink.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Judy: "Nem létezik olyan, amit nem lehet." Judy (Groovehouse) mindig is a pozitív gondolkodásban hitt, ezért még az Agykontrollt is elvégezte.  A Sztárportréban három példát is mesélt arra, ahogy a mindennapokban hol és hogyan használja ezt:

1. Parkolás

2. Díjátadó

3. Gyermekvállalás

Itt a parkolóhely, megvan a parkolóhely, most kiáll egy autó, és én beparkolok. Általában ilyenkor 1 kört még megyek, kiáll valaki, és én beállok. Régen is használtam ezt a módszert, amikor például anno jelölték a Groovehouse-t egy díjra. A mellettem ülő Zsoltnak mindig mondtam: Most fogják kimondani, hogy nyert a Groovehouse. Itt csak a Groovehouse nyerhet. A Groovehouse! Figyeld meg Zsolti, most fogják kimondani, hogy nyert a Groovehouse. És tényleg kimondták. Zsolt ilyenkor kikészül tőlem, de én ilyen vagyok. Ha valamit csinálok, azt azért csinálom, hogy abban én legyek a legjobb. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudok veszíteni, mert nagyon is tudok. Olyankor újratervezés van. Annak idején azt mondták, hogy nem lehet gyermekem, és mégis van. Erre is rákoncentráltam. Nem akartam elfogadni, hogy nem lehet. Én ki sem mondom azt, hogy nem lehet, mert nem létezik olyan, amit nem lehet. Nem is tudtam soha elképzelni magam úgy, hogy nem leszek egyszer anyuka, mert egészen fiatal korom óta mindig is nagyon szerettem volna gyermeket. A gondolataimban már régóta folyamatosan volt gyermekem, mindig ott volt a kezemben. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: G.Szabó Judit - Hárman a szekrény tetején

19:15 - Irodalom az Éterben:  Molnár Ferenc -  A Pál utcai fiúk

20:30 – Hitvalló: Dr. Stella Leontin 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Református igehirdetést hallhatnak (ismétlés)

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Kertész Imre - Sorstalanság