Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 19. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi -Nagy Márió - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító:

11:00 – Talpig civilben: A Talpig Civilben mai adásában: "A vigasz olcsó ajándék, a segítség fontos kapaszkodó." Ez is mottója lehetne annak a beszélgetésnek, amelyben a Szilády Áron Alapítvány munkatársaival folytattunk a lassan három évtizede fennálló és az oktatást hatékonyan segítő szervezet munkájáról. Három elkötelezett hölgy vall arról a munkáról, amelynek nyomán csak az elmúlt évben több mint háromszáz diák eredményeit ismerték el, vagy segítették versenyekre való eljutásukat, ill. szociális szükségeik terén sikerült nem kevés támogatást adniuk. Fogadják szeretettel a Váczi Mariannával, Kiss Sándornéval és Csányi Ágnessel készült beszélgetést! (ismétlés)

12:00- Retro magazin:Babusgató: Közlekedésre nevelés fontossága kisgyermekkorban

13:00 - Halasi Kaleidoszkó: A X. Magyarok vásárán Gasztonyi Dániel mestersolymásszal beszélgetünk. Közel egy órás bemutató keretében tíz ragadozó madárral ismertetették meg a nagyérdemű közönséget Gasztonyi Dani és Szandi solymász páros, akik az életben is társak. Szanki otthonuk hasonlít egy állatkertre, hisz közel 100 ragadozó madarat gondoznak, tanítanak. Tavasz a szaporítás, a nyár a bemutatók ideje és ősszel jön a vadász szezon. A pár története romantikus, hisz Dani előbb ismerte meg párja édesapját, aki solymász és tanítója volt jó ideig. Szandit még kisgyermekként látta meg először, majd ahogy teltek az évek szerelem lett a barátságból. A közös érdeklődésbe már gyermekeik is bekapcsolódtak. Nem csoda, hisz reggelente a gyerekek párna szegélyén 4-5 kis bagoly várja az ifjak felébredését - azért ez klassz lehet! Feltétlen tartsanak velünk ebbe a varázslatos világba!

14:00 – A tudomány mai állása: Fellélegezhetnek a mogyoróallergiások. A sok takarítás nem tesz jót a tüdőnknek.A parfüm ugyanolyan légszennyező, mint a kipufogógáz. Laboratóriumban növesztett csontot ültettek emberbe. Miért látunk jobban, ha hunyorítunk? A szemből jósolja meg a szívproblémákat a mesterséges intelligencia. Robotorvos kezdte meg működését egy kínai kórházban. Nagy mennyiségben találtak vízpárát egy exobolygó légkörében. Kiderítették, mi melegíti fel a Nap légkörét.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Soltész Rezső: Csenget a postás? "Lesz most egy televíziós felvételem, ahol arra gondoltam, hogy a Csenget a postás című dalt fogom elénekelni. Ez egy nagyon nagy sláger volt, a maga idejében. De rájöttem, hogy már nincs az, ami abban az időben volt, amikor nem volt SMS, nem volt e-mail, és mindenki írt, a postások pedig megrakott nagy táskával vitték a leveleket, és ismeretek mindenkit. Saját személyes élményem, amikor megjelent egyszer egy zöld Barkas busz, és kihoztak belőle 15 postás zsákot, és mondták, hogy a zsákokat majd kérik vissza. Autogram kérő levelek voltak, több ezer darab, súlyra is nagyon sok volt. Visszaválaszoltunk mindenkinek. Ez már nincs. Ma többnyire az történik, hogy csinálunk egy szelfit, közös képet a telefonnal, amit ki lehet tenni a facebookra, és akkor azt sokkal többen látják. Többnyire hölgyek, akik szeretnek engem, és nagyon imponáló, hogy sok középkorú rajongóm van, akik a lányaim is lehetnének, de mégis valamilyen értelemben megtalálom őket. Én így tudok fiatal maradni, lélekben legalábbis." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Tesz-Vesz Város rejtélyei

19:15 - Irodalom az Éterben:  Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Győrfi Szabolcs 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Dányi - Nagy Márió - Református (ismétlés) és  Lélekműhely: Az élet sakk-mattot adott. Hogyan tovább? 2.   2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Bradley Tamás visszaüt