Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 07. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Mikszáth Kálmán: Új Zrínyiász

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Érdekes Emberek: Kondor Katalin a hazai rádiózás egyik legendás alakja mesél életéről, tapasztalatairól.(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: A Fészekrakó Egyesület elnökével, Ilcsik Annamáriával beszélgettünk az egyesület működéséről, a civil szervezetekkel való együttműködésükről és az egyesület aktuális eseményeiről. Bepillantást nyerhetnek a nagycsaládos rendezvényekbe, részletes információkat hallgathatnak programjaikról, támogató munkájukról. Arról is informálódhatnak, hogyan válhat egy család (gyerekszámtól függetlenül) a Fészekrakó Egyesület tagjává. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Fagyiárus vagy közgazdász? - Barta Emese életútja. A halasi születésű Emese négy éve dolgozik közgazdászként Budapesten. Rendkívül sok kedves emlékét osztja meg a riportban a hallgatókkal, megismerjük családi indíttatását, szeretett tanítóit, tanárait. Megtudjuk hogyan is lett inkább közgazdász, mint fagyi árus és azt is, mit csinál  általában egy közgazdász, ki az akinek ezt a pályát javasolja.  Belelátunk mit is csinál egy szakmabeli, mit jelent és hogyan működik egy mai, modern munkahely, mit jelent projekteken lenni. Megtudjuk mik azok a fő kompetenciák és képességek, melyek segítségével Mesi több ezer ember jól szervezett munkájáért felel ma. Abban is segít nekünk, hogyan érdemes továbbtanuláskor sulit választani. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A Bee Gees 1967-ben alakult angol együttes. Mai klasszikusunkban tőlük hallgathatunk sok emlékezetesen jó örökzöldet. Eredeti felállás: Barry Gibb ének, gitár; Maurice Gibb ének, basszusgitár; Robin Gibb ének, gitár, zongora; Vince Melouney gitár; Colin Peterson dob. A három Gibb fívér már 1956-ban együtt énekelt az angliai Manchesterben. Később a család Ausztráliában telepedett le. A gyerekek megnyertek egy tehetségkutató versenyt és hamarosan az ötödik földrész legnépszerűbb előadói lettek. 1967-ben visszatértek Angliába, ahol Robert Stigwood lett a menedzserük. Szerződést kötöttek a Polydor hanglemezcéggel, és még ugyanabban az évben megjelent bemutatkozó nagylemezük is amelyről a New York Minig Disaster 1941 volt első kiemelkedő sikerük. Ezt követte az immár örökzöld Massachusetts majd a Words és az I've Gotta Get A message To You. Robin jellegzetes, falzettbe hajló orrhangja és testvéreinek kísérő vokálja, a dallamos, helyenként balladisztikus, szomorkás hangszereléssel új hangzást eredményezett.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Hollócska a kis rosszcsont

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Az érzelmi gátoltság-séma 6. Kiegészítő igazságok. (Önkifejezés és alkalmazkodás. Tévéműsor – 1 óra 20 perc.) Az érzelmi önkifejezés szabadságának a területei. 27. Természetes. (A természet. Kulturális gátoltság. Időjárás jelentés – kölcsönös neurotikus allergia. Zokni. Snoopy-s poszter, akvárium.) 28. A szeretet kifejezése. (Nincs vesztenivalóm.) 29. Ragaszkodás, kötődés. (A harag kifejezése. Projekció-introjekció. – A féltékeny férfi. – Helyzetek négy székre.)  3. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J. R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége