Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 04. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - Hagyaték

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Város napja programokról mesél Nagy-Apáti Ivett a Halasi Média és Nonprofit Kft ügyvezetője. Kihelyezett testületi ülés lesz a Thorma János Múzeum dísztermében elsőként, ahol a város díszpolgárát avatják, valamint a pro Urbe díj kerül átadásra. Csipkekiállítás megnyitó, honvédelmi bemutató a lovas szobornál, szabadkai-magyarkanizsai közel 400 fős küldöttség fogadása, a megannyi izgalmas programról minden részletet megtudhatnak, ha velünk tartanak! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’örömkonyha: A barbecue rejtelmei. Sokan tévesen hangoztatják, hogy a barbecue-szezon kellős közepén járunk, pedig ha van a barbecue-zásnak antiszezonja, akkor az éppen a július-augusztusi időszak. A barbecue a hagyományos amerikai vidéki kultúra egyik utolsó, még el nem esett védőbástyája. A texasi barbecue-t a puritán fűszerezés jellemzi, emellett pedig olyan markáns füstöt adó fafajták használata, mint a vörös tölgy, pekándió és mesquite.  Só, bors és gondosan válogatott fa a füstöléshez, ez a texasi alap-rub. A Sörömkonyha legújabb adásában Kiss Tamás mesterszakács vezeti be a hallgatókat a barbecue rejtelmeibe. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Miért világít a kockacukor a sötétben? Mesterséges anyajegy mutathatja ki a rákot. Egy találmány, ami megmentheti a dízelautókat. Megalkották az utat, ami tölti az elektromos autókat. Nem minden fa alszik, de mindegyiknek van pulzusa – állítják magyar kutatók. (ismétlés)   

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Muri Enikő

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Mai Kaleidoszkóp adásunkban 2 eseményről is szó lesz. 1. Kamionos Roadshow a városban, Jánosi Ferenccel és Leevi Ahopelto finn szakemberrel beszélgetünk. Jánosi Ferenc a keceli pünkösdi gyülekezet tagja, Ifjúság- és Családépítő szolgálat vezetője Leevi Ahopelto finn ifjúságvédelmi szakemberrel az E-Compass szervezet segítségével Kamionos RoadShow-t tartottak a Dékániban, valamint a Szilády egészségnapján. Leevi gospel énekes is egyben, immár a 12. cd-je jelent meg nemrégiben. Mi is a fő célja a roadshow-nak, az egyházi - ifjúsági szakembereknek, megtudhatják, ha velünk tartanak!       2. Giga papírgyűjtés a Sziládyban - a 10.C osztályának önállóan tervezett, szervezett nagy sikerű akciója. Szélig Attilával beszélgetünk a Szilády 10.C osztályából, aki egyik főszervezője volt a teljesen diákok által kitalált és megvalósított giga papírgyűjtési akciójának. Közel 50.000 ft-ot gyűjtöttek össze a profi módra megszervezett akcióban az iskola diákjai. A szervező osztály tagjai a pénteki napon már komoly taposási akcióba kellett kezdjenek, hogy a rengeteg hulladék papír ne csorogjon ki a hatalmas konténerből. Mi a siker titka? Erről faggattuk Attilát, tartsanak velünk a részletekért! Milyen ügyesek ezek a fiatalok!

14:00 – Talpig Civilben: A Halasi Bringabarát Klub történetéről mesél Király Gábor vezető. Közel hét éve indult a történet, amikor is Szűcs Karcsi elhívta bringázni Király Gábort, aki nem tiltakozott. Gábor azután beleszeretett ebbe a sportba, és gyűltek a barátok. Egyre többen és egyre messzebb ment a csapat bringa-túrázni.  7 éve 23 fővel indult, s ma közel fél ezren hajtanák át augusztus végén Szabadkára a csapattal, mely mára az egyik legnépszerűbb kirándulásává vált a klubnak. Két éve egyesületi formában működnek, sok tagot számlálnak és rengeteg kiváló kirándulás programot szerveznek a tagok. Hogyan is lehet beleedződni a bringázásba, milyen felszerelés és edzésprogram szükségeltetik, no és milyen nagyszerű hatása van testre és lélekre a kerekezésnek, mind megtudják, ha velünk tartanak!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Autó doki. Adásunkban olyan vizekre evezünk, ami a magazin életében ismeretlennek számított, ez pedig nem más, mint az autószerelés. Hatházi Dávid segítségével kapunk egy kis betekintést. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A Balaton Tündére

19:15 - Irodalom az éterben: Honoré de Balzac - Goriot apó

20:30 – Hitvalló: Csapó Tamás és Dr. Körmendy Mária

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 7. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony