Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 02. 25. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Makó János 1. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! –  Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Folyamatosan emelkednek az esetszámok! - beszélgetés Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgatóval a pandémia felgyorsult folyamatairól, a várható fejleményekről, a mobilkórház kapacitásáról és mindenről, amely közvetve vagy közvetlenül kapcsolódik ehhez az időszakhoz. Beszélgetésünk második részében, többek között arról is szó esik, hogy meddig tarthat még ez a közel egy éve tartó világjárvány. (előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató:Családi konfliktusok hatásai a gyerekek személyiségének fejlődésére. A műsor vendége a Bács-Kiskun Megyei Pedagógia Szakszolgálat Kiskunhalasi Tagintézményének tanácsadó szakpszichológusa, Kantár-Polyák Kamilla. Hasznos információk, tanácsok, megoldási lehetőségek, stratégiák a szakembertől. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Pánikroham, pánikbetegség – Dr. Szabó Gergely Sándor klinikai szakpszichológus

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Ételintolerancia, autoimmun betegségek, SM - Dr Guseo András ideggyógyász, pszichiáter tanácsai - 1. rész. Korunk egyik gyorsan növekvő gondja a szaporodó autoimmun betegségek száma, ezek között is a Szklerózis Multiplex, az SM. A téma legjelesebb hazai szakértője a vendégünk, Dr. Guseo András ideggyógyász, pszichiáter. Szakértőnk segítségével belelátunk az autoimmun betegségek működésébe, kialakulásába, gyógyulási lehetőségeibe. Már előző interjúnkban láttatta velünk, hogy a táplálkozásnak milyen nagy hatása van az egészségre, most megtudjuk, hogy ezen súlyos problémák kialakulásában is milyen kulcs szerepet játszik a nem megfelelő étel bevitel. Nagy változás és jó hír, hogy ma már elérhető módon meghatározható, milyen ételek jók a testünknek és mely anyagok okoznak ételintoleranciát. Nem allergiát! Fontos tudni a különbséget. Míg az allergia rögtön jelentkezik, az intolerancia erősebb jelzés nélkül végzi aknamunkáját a szervezetünkben évekig, mire egy komoly betegségben végül megmutatja magát. Szinte kötelezően be kéne vezetni ezt a vizsgálatot, érezzük hallva a legújabb kutatási és vizsgálati eredményeket. A megelőzésben, de a kezelésben és gyógyulásban is óriási szerepet játszhat a számunkra intoleráns étel elkerülése, és ami meglepő, változhat, gyógyulhat a szervezet ellenállása egy-egy anyaggal szemben. Feltéve ha jó kislányok, vagy kisfiúk vagyunk, és fegyelmezetten betartjuk a nekünk megfelelő étkezést! Feltétlen tartsanak és tanuljanak velünk hallgatóink Dr. Guseo András segítségével!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Bakancslista! - beszélgetés a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület két vezetőjével. Greguss Viktor és Fodor Imre barátaik segítségével létrehoztak egy olyan applikációt, egy olyan térképet, amelynek segítségével bebarangolhatjuk Kiskunhalas környékét. Megismerhetjük kevéssé ismert természeti szépségeinket, épített értékeinket és még kirándulhatunk is egy jót. Túrázás, kirándulás Halas környékén a Jóllét magazinban.

19:00 – Szép Álmokat: Maren von Klitzing: A táncóra

19:15 – Irodalom az Éterben:Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Önfelülmúlás - öntranszcendencia 2. A terápiás csoportok segítő hatásai 16. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár; Rejtő Jenő - Piszkos Fred közbelép