Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 06. 21. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Kája Sándor

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel! –   Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: A Mathias Corvinus Collegium programjairól nyilatkozik Komáromi István a középiskolás program régió koordinátora az MCC szegedi központjából. Az MCC szakkolllégium az általános iskolától, a középiskolán át, az egyetemig, sőt a Phd képzések alatt is nagyszerű lehetőségeket kínál a fiataloknak. Erről tájékoztat és biztat minden érintettet Komáromi István a középiskolai program koordinátora. Nyilván legbővebben a 11-12-es diákokat érintő ingyenes lehetőségeket vázolja. Az MCC szinte minden programja ingyenes, és hogy mit is kínálnak? István tömören így fogalmaz: "Ahol a közoktatás lehetőségei véget érnek, ott kezdődik az MCC." Táborok, klubok, nyelvoktatás, hétvégi jelenléti és online előadások, beszélgetések.. A részletes ismertetőért tartsatok velünk, és jelentkezzetek a képzésekre. Csak a lustaságunkat kell legyőzni, minden más adott! (ismétlés)

11:00 – Ziccer: Én még mindig nem tudom megemészteni! - beszélgetés Agócs Zoltánnal a Faddikorr Kiskunhalasi FC vezetőedzőjével a Ziccerben. Vesszőfutás vagy ez a realitás? Mi történt Soltvadkerten az utolsó fordulóban? Merre tovább KFC? Kérdések és válaszok kendőzetlenül a Ziccerben. Meg kell hallgatni! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Az alvás fontossága kisgyermekkorban

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója.

14:00 – A tudomány mai állása: Összementek az északi simabálnák. Önként elkülönülnek a denevérek, ha betegek. Tintahalbébiket küldtek a Nemzetközi Űrállomásra. Hatalmas lehetőségek rejlenek a tengerek, óceánok energiájának kinyerésében.  Új generációs atomerőmű épül az USA-ban. Felmérés készült a magyarországi famatuzsálemekről. Egy új gyógyszer hatékony lehet az örökletes mellrák ellen. Szenzációs felfedezés: 150 évig is élhet az ember. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Star Wars: A klónok támadása

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! -  Édes Árpád – Református és Lélekműhely: A mese bölcsessége a párkapcsolat titkáról 4. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit