Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2024. 05. 06. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Széles Judit textilművész (posztumusz-Hitvalló férfjével, Ágh István Kossuth- és József Attila-díjas költővel)

3:00 – Irodalom az éterben(ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! –  Bocskorás Bertalan- Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Önindító: A családom nagyon sokat segít! - beszélgetés Gajdacsi Ádámmal az Önindító magazinban. Ádám a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tanulója és az országos szakmai tanulmányi versenyen bekerült a legjobbak közé. A nagyon sokoldalú fiatalember hamarosan bekapcsolódik a nagyon jól működő családi vállalkozás mindennapjaiba, hogy kamatoztassa tudását, felkészültségét. Ádám hozzáállása, alázata, elkötelezettsége igazán példaértékű. Érdemes meghallgatni a beszélgetést a Halas Rádióban! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Halas legerősebb embere! - beszélgetés Locskai Józseffel a Ziccerben. Locskai József hosszú évek óta résztvevője az országos és régiós erősember versenyeknek. Május negyedikén, szombaton városunkban lesz a IV. Duna-Tisza közi Erősember Verseny és Kupa, amelyen címvédőként indul. Kamionhúzás, több száz kilós súlyok emelése és tartása - mind mind része a nagyon izgalmasnak ígérkező vetélkedések. Részletek, háttérinformációk, esélylatolgatás a Halas Rádió Ziccer című sportmagazinjában. Az erő legyen velünk! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: Babusgató: A korai fejlesztésről - Antóniné Vargyas Andrea korai fejlesztő konduktorral beszélget riporterünk

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója. Isabel Allende Tengernek karcsú szirma (Geopen Könyvkiadó 2020). A spanyol polgárháború végéhez közeledve a fiatal orvos, Víctor Dalmau és a zongorista Roser Bruguera a Pireneusok hegyláncán keresztül, viszontagságos körülmények között menekül Barcelonából. Első állomásuk Franciaország, ahonnan a világhírű chilei költő, Pablo Neruda segítségével a Winnipeg nevű hajón vándorolnak tovább a költő által a tenger karcsú szirmának nevezett dél-amerikai országba, Chilébe. Beilleszkednek a társadalomba, már-már elhiszik, hogy megtalálták a békét, és életük nyugvópontra jutott, amikor Pinochet katonai puccsa után másodszor is emigrációba kényszerülnek, ezúttal Venezuelába. Kalandos körülmények között kerülnek vissza Chilébe, hiszen ahogy a szerző mondja, "ha eleget él az ember, minden kör bezárul". (https://www.libri.hu/konyv/isabel_allende.tengernek-karcsu-szirma.html)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton. Hangyák védhetnek meg bennünket a kullancsoktól. Elkészült az első programozható, fénnyel működő chip. Ilyen volt az autós GPS őse. Új innovációval küzdenének a globális felmelegedés ellen a Washingtoni Egyetem kutatói. A stroke kialakulásának kockázatát az éjszakai fények is növelhetik. Sikeres volt a számítógéppel irányított kiborgcsótányok bevetése. Képtelenek a kengurukra figyelmeztető szoftvert fejleszteni az autógyártók. Robottanár fogja pontozni a diákok dolgozatait. Így működnek a lézershowk. Aszteroidák felszínén ugrálhat egy speciális háromlábú robot. Önállóan javítják egymást a robotok.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. (előző heti adás ismétlése)

18:00 – Helyi hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:25 - Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a félvér herceg

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Bocskorás Bertalan- Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Aréna